Orădenii întreabă: Crezi că Oradea are sau nu nevoie de o Sală Polivalentă cu capacitate de 7000 locuri?

0

După aproape 3 ani de corespondenţă între Primăria Oradea şi Compania Naţională de Investiţii, aceasta din urmă anunţa la final de 2015 că Primăria va beneficia de o investiţie de aprox . 22 milioane Euro, „Sala polivalentă cu 5.000 de locuri”. Aşa sunau câteva articole la finalul anului 2015.

În acest context, orădenii întreabă: credeți că Oradea are sau nu nevoie de o Sală Polivalentă cu capacitate de 7000 locuri? 

Ce s-a schimbat?
Odată cu modernizarea aeroportului Oradea, regimul de înălţime aprobat pentru terenul pus la dispoziţie de Primăria Oradea a suferit modificări, mai exact în loc de 25 m necesari pentru construcţia proiectului, astăzi, Autoritatea Aeronautică Română accepta doar un regim de înălţime de 19 m, insuficient pentru investiţia menţionată.
Primăria a decis relocarea proiectului, propunându-şi astfel locaţia actualei pieţe de vechituri Obor aka “Ocsko”  pentru Sala Polivalentă. De menţionat că în anii trecuţi Primăria Oradea a investit în Piaţa Obor aprox 800.000 lei.
Mai mult decât atât, Primăria solitica creşterea capacităţii de la 5.000 la 7.000 de locuri cu ajutorul unor gradene mobile, sistem asemanatos cu cel folosit la Sala Polivalentă din Cluj. Se pune întrebarea care este siguranţa pe care o oferă aceste gradene spectatorilor, având în vedere faptul că la Cluj a căzut un copil 4 metri în gol printr-un spaţiu dintre peluzele retractabile.
Se pune întrebarea dacă are sau nu Oradea nevoie de o Sală Polivalentă de 7000 locuri, sau sunt de ajuns 5000?
În acest context, actuala Sală a Sporturilor Antonio Alexe din Oradea (2500 locuri) găzduieşte cu casa închisă doar meciurile importante a echipei masculine de Baschet CSM U Oradea, rar folosită totuşi la capacitate maximă.
Cu toate acestea, o sală mai mare ar permite organizarea de competiţii naţionale şi internaţionale, concerte şi alte evenimente cu public larg.
 Pentru a ne convinge, trebuie să avem în vedere anumite aspecte:
-Diferenţa de 2.000 de locuri va fi finanţată din bugetul Primăriei;
-Siguranţa gradenelor pentru spectator;
-Investiţii effectuate în ultimii doi ani în Piaţa Obor vor fi pierdute, iar altele vor fi necesare pentru locaţia unde va fi mutată Piaţa;
-Investiţii suplimentare într-o subtraversare pentru pietoni pentru accesul pietonal în noua piaţa de vechituri;
-Oportunităţile pe care le aduce o sală de 7000 locuri;
 Astfel, crezi că Oradea are sau nu nevoie de o Sală Polivalentă cu capacitate de 7000 locuri? 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here