79 de cazuri de rujeolă în județele Cluj și Bistrița

0

Ministerul Sănătății a anunțat într-un comunicat de presă depistarea a 79 de cazuri de rujeolă în județele Bistrița și Cluj. Acesta a cerut direcțiilor de sănătate publică să se mobilizeze, în regim de urgență, pentru desfășurarea campaniilor de vaccinare cu vaccin împotriva rubeolei-rujeolei-oreion (ROR).

„Ministerul Sănătății face apel la personalul medical din teritoriu implicat în procesul de vaccinare al copiilor și la mediatorii sanitari de a intensifica acțiunile de vaccinare și de recuperare a copiilor nevaccinați. De asemenea, MS solicită părinților să nu refuze vaccinarea și să se prezinte cu copiii la vaccinare”, se arată în comunicat.

Dintre cele 79 de cazuri, în județul Cluj au fost înregistrate 17 cazuri confirmate, 14 cazuri probabile, 9 fiind infirmate. Primul caz a fost înregistrat la sfârșitul lunii ianuarie, la Bistrița, într-o cumunitate unde sunt mulți copii nevaccinați. Printre persoanele infestate se numără și o mamă în vârstă de 34 de ani.

Reprezentanții ministerului au declarat că zona afectată cuprinde mai multe localități din județul Bistrița Năsăud situate la granița cu județul Cluj, în care există comunități unde copiii nu figurează pe listele medicului de familie, ca urmare, sunt nevaccinați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here