Primarul din Hălmagiu, Țoca Traian, a fost trimis în judecată pentru deturnare de fonduri în formă continuată

0

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului:

—ȚOCA TRAIAN, pentru săvârșirea infracțiunii de deturnare de fonduri în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt: Inculpatul, în calitate de primar al comunei Hălmagiu, jud. Arad și de ordonator principal de credite, în perioada 03 mai 2012—11 mai 2012, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a dispus și aprobat efectuarea a 12 plăți, prin schimbarea destinației legale, din suma totală de 355.000 lei alocată unității administrativ teritoriale prin H.G. nr. 255/ 03.04.2012, destinația acestora fiind exclusiv pentru plata arieratelor aferente cheltuielilor curente și de capital ori pentru cofinanțarea unor proiecte din fonduri externe nerambursabile.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Arad.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale și trimiterea rechizitoriului instanței de judecată, situație care nu poate înfrânge în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here