Anunț SURPRIZĂ: Un MILIARDAR clujean intră în cursa pentru primărie!

0

Clujeanul Octavian Buzoianu, renumit om de afaceri din Cluj-Napoca, prezent și în topul FORBES, a anunțat astăzi că intră în cursa pentru primăria Cluj-Napoca, din vara acestui an.

Octavian Buzoianu a precizat că îşi va depune candidatura ca independent pentru că, având la bază expertiza probată în mediul privat, doreşte să ofere clujenilor un oraş administrat pe principii de eficienţă, gestionare raţională a resurselor şi respect faţă de cetăţeni.

„Clujenii au nevoie de un primar cu viziune, care, alături de echipa sa, să poată dezvolta strategic, pe termen lung, avantajele clare pe care oraşul le are în acest moment. Suntem municipiul din România cu cea mai dinamică viaţă economică, culturală şi socială, dar sunt avantaje obţinute mai degrabă conjunctural şi mai puţin ca urmare a unor măsuri implementate de administraţia locală. Dacă nu acţionăm acum, riscăm să pierdem pe termen lung în competiţia cu celelalte oraşe ale ţării. Trebuie să avem de acum răspunsurile corecte pentru companii, antreprenori clujeni, pentru toţi cei care se întreabă «De ce aş fi în Cluj şi peste 20 de ani?”, spune Octavian Buzoianu.

Așteaptă suportul tuturor partidelor politice, tuturor ONG-urilor.

Buzoianu a precizat că este bine primit orice ajutor în acestă situație, orice suport, din partea tuturor partidelor politice, tuturor ONG-urilor: „Nu exclud nici un suport, am să ascult pe toată lumea. Eu aştept suportul tuturor partidelor politice, tuturor oamenilor din ONG, a oamenilor neînregimentaţi, a oamenilor simpli care vor să pună umărul la creşterea Clujului. Va promit că va fi un mandat de mare calitate” a precizat Buzoianu.

Cine este miliardarul clujean?

Născut în Cluj-Napoca, în 1954, Octavian Buzoianu a activat după 1992 exclusiv în mediul privat. În 1992, în calitate de director general în fabrica URSUS, a condus prima privatizare din România prin emisie publică de acţiuni, creând astfel modelul care a fost urmat ulterior în multe privatizări de succes din România. Astăzi, Ursus este unul din top 10 branduri naţionale şi cea mai puternică societate din industria berii. În prezent, alături de familia sa, Octavian Buzoianu conduce afaceri din domeniul hotelier, agricultură şi imobiliare. El coordonează proiectul Cluj Business Center, cel mai complex sistem de business şi servicii din Cluj. Octavian Buzoianu este, de asemenea, implicat în managementul primului hotel de 5* din Cluj-Napoca, Opera Plaza.

Omul de afaceri este apropiat de clubul Universitatea Cluj, la care a activat ca junior în echipa de fotbal, sprijinind de-a lungul timpului performanţele clujenilor în baschet masculin şi handbal feminin. Încă din anii ´90, când a fost preşedintele primului ONG din România, cel mai mare din Transilvania, Asklepios, este constant implicat în acţiuni sociale. Octavian Buzoianu a mai activat în viaţa publică în funcţia de consilier local între anii 1998 – 2002. Buzoianu este căsătorit cu Anca Dana Buzoianu, de profesie medic, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” şi are 3 copii, Cătălina Raluca, Vlad Bogdan şi Matei Maximilian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here