Varianta Moromeții 2016: Cum ar arăta familia lui Ilie Moromete cu tablete, smartphone-uri și laptop-uri

0
Sursa fotografiei: www.radioiasi.ro

Un videoclip postat miercuri, 29 martie, pe YouTube, a adunat în mai puțin de 24 de ore circa 30.000 de vizualizări. Scurtmetrajul „Moromeții” prezintă o variantă „din zilele noastre” a familiei din Siliștea Gumești, județul Teleorman. Prezentat la „Gala Premiilor Gopo 2016”, filmul prezintă viața lui Ilie Moromete (același Victor Rebengiuc ca și în anul 1987, când apăruse filmul), care, împreună cu familia lui, devine obsedat de tehnologie.

E o variantă care ni-i prezintă pe Nilă, Paraschiv, Achim și Ilinca (copiii familiei Moromete), dar și pe Catrina, soția lui Ilie, cum dețin fiecare câte o tabletă, un laptop sau un telefon mobil de ultimă generație pe care îl folosesc pentru a se uita pe Facebook, pentru a urmări numărul de like-uri primite sau pentru a vedea reach-ul postărilor făcute.

Scurtmetrajul e, practic, o readaptare a poveștii, cu elemente din zilele noastre, cu tehnologie cât încape și cu certuri iscate din cauza acesteia, și nu din cauza muncii, la fel ca și în varianta clasică. Iar dacă în varianta din ’87 rolurile principale erau interpretate de actorii Victor Rebengiuc (Ilie Moromete), Luminița Gheorghiu (Catrina), Ionel Mihăilescu (Paraschiv), Constantin Chiriac (Nilă), Radu Amzulescu (Achim) și Emilia Popescu (Ilinca), în varianta anului 2016 a rămas doar marele actor Victor Rebengiuc în rolul lui Ilie Moromete, ceilalți fiind jucați de Mirela Oprișor, Raluca Aprodu, Tudor Istodor și Alex Bogdan.

Aici puteți vedea scurtmetrajul „Moromeții”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.