Peste 40 de ONG-uri susțin un proiect pentru obținerea titlului de Capitală a Tineretului din România

0

Aproximativ 40 de ONG-uri din România au lansat, în premieră națională, la Cluj-Napoca, proiectul pentru obținerea titlului de Capitală a Tineretului din România.

„Peste 40 de organizații de tineret au lansat un proiect, în premieră națională, pentru obținerea titlului de Capitală a Tineretului din România și crearea cadrului legal pentru selecția viitoarelor orașe care vor obține acest titlu. Vrem să generăm un mecanism pentru obținerea unui astfel de titlu. Capitala Tineretului din România poate deveni instrumentul cel mai eficient de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială, bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor. Pe lângă acest titlu, certificatul de calitate Oraș Tânăr poate oferi un impuls complementar pentru încurajarea investițiilor urbane în generația tânără și sectorul organizațiilor de tineret”, a declarat Andras Farkas, unul dintre inițiatorii proiectului.

Prezent la eveniment, secretarul de stat pentru tineret în Ministerul Tineretului și Sportului, Andrei Popescu, a spus că susține proiectul, care este unul foarte important.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here