Caricaturi la Cornet: „Suntem cea mai mare echipă de caricaturiști din România și avem un CV unic pe filiera asta”

0
www.facebook.com

Caricaturi la Cornet este o echipă de caricaturiști ambițioși și talentați. Afacerea lor a pornit în urmă cu 4 ani și a luat o amploare foarte mare, astăzi fiind cea mai căutată echipă de acst fel din țară. Electric Castle, Untold, TIFF, Garana Jazz Festival, Zilele Bucureștiului sunt dor câteva evenimente la care aceștia au fost invitați.

  1. Cum a luat naștere Caricaturi la Cornet?

Eram prin anul 1 la Master, aveam 22 de ani și eram un tânăr sărac, îmi trebuiau bani și munceam pe unde apucam pe lângă facultate să mai fac bani pentru necesitățile mele. Părinții nu aveau posibilitatea să mă întrețină, eram cumva pe cont propriu. Am vrut la un moment dat să intru într-o echipă de caricaturisti și nu m-au primit și atunci am decis că voi face cea mai bună și cunoscută echipă de caricaturiști din România, eu lefter pe atunci. A fost o necesitate materială, una acută. Trebuia să fac ceva, știam că pot ceva mai mult decât să vând cărți sau gogoși. De altfel, eu țin foarte mult la independența mea, din toate punctele de vedere, și la 22 de ani mi-am promis că la 26 voi deveni independent financiar, în măsura în care puteam înțelege acest gen de independență, din postura de lefter. Acum am 26 de ani, Caricaturi la Cornet este cea mai mare echipă de caricaturiști din România și avem un CV unic pe filiera asta; cât despre independența mea financiară…mă descurc bine.

www.facebook.com
www.facebook.com

Ce să zic, am fost invitati la Electric Castle, Untold, TIFF, Garana Jazz Festival, Zilele Bucureștiului, sute de nunți în toată țara și de cele mai mari corporații de IT și nu numai din Cluj. Suntem echipa de caricaturiști pe care te poți baza la un eveniment, îndeplinim orice dorințe și standarde de organizare pe care le ai. Și nu lucrăm cu caricaturiști extratereștri, ci cu studenți, tineri talentați și extrem de serioși. Tinerii care lucrează cu mine sunt extrem de serioși și sârguincioși. Nu știu cum, dar mă simt norocos din acest punct de vedere, lucrez doar cu tineri și mereu m-am putut baza pe ei.

  1. Cum caracterizați echipa Caricaturi la Cornet?

Caricaturiștii noștri sunt toți tineri, unii studenți, unii proaspăt absolvenți. Sunt buni, serioși și extrem de sârguincioși. Mereu încearcă să își facă bine treaba și să facă mai mult decât li se cere, asta îmi place foarte mult.

  1. Care este caricatura cu care vă mândriți cel mai mult?

Ne mândrim cu toate caricaturile făcute de noi, poate cea mai reprezentativă caricatură este cea făcută de Xenia Morgun, în care apare o parte din echipă; aceea este caricatura emblematică.

  1. Care este cel mai dificil lucru de realizat la o caricatură?

Cred că la întrebarea aceasta îți pot răspunde mai bine caricaturiștii, însă cred că cel mai dificil lucru într-o caricatură este însăși persoana pe care o caricaturizezi.

  1. Care sunt obstacolele pe care le-ați întâmpinat până în prezent?

Mereu întâlnești obstacole, ba antreprenoriale, ba de echipă, ba artistice. Obstacolele sunt binevenite, mereu te cresc, te fac mai bun.

  1. Care este cel mai îndrăzneț vis al vostru?

Cel mai îdrăzneț vis este să te facem să zâmbești prin caricatura pe care ți-o facem, să-ți punem o oglindă în perspectiva inversă în față. Antreprenorial, cel mai îndrăzneț vis ar fi să fii listat la Bursă, pe Wall Street, nu?

www.facebook.com
www.facebook.com
www.facebook.com
www.facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here