Formaţia Vexus: „Am ales calea mai dificilă, aceea de a cânta toate genurile de piese”

0
arhiva personală

Vexus este una dintre cele mai cunoscute și apreciate formații de coveruri din Cluj-Napoca. Înființată în urmă cu 6 ani, trupa este alcătuită din patru tineri talentați: Andreea, Andrei, Tudor și Mihai. Aceștia pot interpreta cu ușurință peste 10 genuri muzicale.

Pentru a afla mai multe despre formație, am stat de vorbă cu Andrei Bozău, unul dintre soliști.

  1. De ce numele Vexus?

În momentul în care alegi un nume te asociezi automat cu ceea ce înseamnă denumirea respectivă. Noi am dorit sa ne creăm o identiate unică, practic să dăm noi însemnatate numelui în loc să alegem o denumire care deja reprezintă ceva în imaginaţia oamenilor.
Ne-am dorit un nume scurt şi inconfundabil care să te ducă cu gândul la trupa noastră şi nimic altceva. Astfel, cine doreşte să ne caute ne găseşte foarte uşor şi fără confuzii.

  1. Care este povestea din spatele trupei?

Întâmplător trupa a luat fiinţă în data de 10.10.2010 însă toată această perioadă a trecut extrem de repede pentru noi fiindcă timpul trece diferit atunci când faci ceea ce te pasionează. Am norocul de a avea nişte colegi foarte pasionaţi de ceea ce fac, astfel că deşi muncim foarte mult nu realizăm efortul depus. Uneori o repetiţie de 4 ore ni se pare că durează 40 de minute. În spatele fiecărui membru al trupei sunt foarte mulți ani de muncă, efort și pasiune, care se transformă în câteva ore de distracție și bună-dispoziție atunci când cântăm, făcând ca totul să pară foarte simplu și natural.

  1. Ce vă diferențiază de celelalte trupe de cover?

Seriozitatea. Suntem o trupă construită pe principii sănătoase. Ne respectăm cu stricteţe angajamentele atât în interiorul trupei cât şi faţă de publicul pentru care cântăm. Nu facem niciodată compromisuri în defavoarea caliăţii şi oferim o atenţie maximă detaliilor. De exemplu nu consumăm alcool în cadrul evenimentelor şi nici alimente care conţin carne tocmai pentru a avea mai multă energie şi a putea performa la capacitate maximă. Aceste principii etice le veţi regăsi la fiecare dintre membri formaţiei şi reprezintă fundaţia pe care este clădită trupa.

  1. Care sunt cele mai importante evenimente la care ați participat?

De-a lungul timpului am pariticipat la diferite evenimente, de la petreceri private până la evenimente corporate şi concerte în aer liber. Am cântat alături de artişti cunoscuţi şi mai puţin cunoscuţi dar nu putem stabili o ierarhie a importanţei, fiindcă pentru noi toate evenimentele la care participăm sunt la fel de importante. De altfel unul dintre principiile noastre de bază este să dăm 100% din potenţial atunci când suntem pe scenă indiferent de tipul evenimentului. Pentru noi nu există altă variantă.

  1. Dacă ar fi să vă opriți doar la un gen muzical, care ar fi acela?

Suntem una dintre cele mai complete trupe din ţară. Prestaţia noastră include peste 10 genuri muzicale diferite, fiecare având rolul de a transmite altfel de emoţii. De aceea ne-ar fi foarte greu să ne limităm la un singur gen. Dacă am fi nevoiţi să interpretăm numai piese proprii probabil că ar fi în genul Pop/Rock însă noi am ales calea mai dificilă, aceea de a cânta toate genurile de piese care în general sunt compuse pentru un anumit solist vocal şi cu un anumit tip de voce.

  1. Cum credeți că va arăta trupa Vexus peste 5 ani?

Mai mult decât a prezice cum va arăta trupa în viitor suntem pasionaţi să facem tot posibilul pentru a arăta aşa cum ne dorim în prezent. Atâta vreme cât direcţia în care se îndreaptă trupa este una bună, nu ne facem griji asupra viitorului. Deşi suntem extrem de critici cu noi înşine, putem spune că în momentul de faţă am ajuns la un nivel la care suntem mulţumiţi de prestaţia noastră. Ceea ce este sigur însă e că scopul nostru va rămâne întotdeauna acelaşi: să oferim distracţie maximă posibilă publicului pentru care cântăm. Sutem o trupă de show şi acesta este scopul nostru principal. Evident că pentru a obţine asta ne folosim şi de muzică, dar muzica în sine nu este nu scop ci un mijloc.

  1. Ce părere aveți despre piața muzicală din România, din acest moment?

Piaţa muzicală din România e foarte bine dezvoltată şi cu nimic inferioară celei din occident. Avem artişti şi compozitori extrem de talentaţi. Am rămas surprins să aud piese româneşti la radio în străinătate, deci la capitolul muzică stăm bine. Să nu uităm de asemenea că România este ţara cu cel mai diversificat folclor din lume; ar trebui să ne mândrim cu asta.

arhiva personală

 

arhiva personală
arhiva personală
arhiva personală
arhiva personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.