Dragi doamne vânzătoare, nu mai lingeți tot ce vă iese-n cale…

1
Sursa fotografiei: botosaneanul.ro

De foarte multe ori m-am confruntat cu o situație cel puțin scârboasă în magazinele de la colțul blocului și în anumite instituții ale statului. Sunt convinsă că nu sunt singura care a observat această problemă, probabil mulți dintre voi ați pățit exact la fel (și nu o singură dată). Știți momentul acela în care îi întinzi doamnei vânzătoare banii, iar ea, după ce deschide casa de marcat, începe să-și lingă degetele ca să poată dezlipi bancnotele murdare, pe care au pus mână sute de oameni?! Problema în sine nu e faptul că doamna vânzătoare, inconștientă de bacteriile și microbii pe care le bagă în gură după ce și-a lins degetele și apoi a pus mâna pe bani (un gest repetat la toți clienții ce plătesc cash), își face rău prin acest gest. Problema în sine o reprezintă faptul că, după ce și-a lins bine mersi degetele, pune mâna pe banii pe care mai apoi trebuie să ți-i ofere rest ție, ăla care face cumpărături și, dintr-un motiv sau altul, nu plătește cu cardul. Pentru că, într-adevăr, și în cazul în care plătești cu cardul ești conștient de faptul că doamna vânzătoare sigur și-a lins degetele la clientul dinaintea ta, care plătise cash, însă te mulțumești să știi că nu începe să facă același gest și cu cardul tău… Mai nasol e atunci când cumperi, spre exemplu, o sticlă de apă, o pâine sau o pungă de chips-uri, deci nu foarte multe lucruri. Pentru că dacă trebuie să plătești puțin și îi întinzi unei vânzătoare iritate cardul, îți va arunca o privire total neprietenoasă. Nu de alta, dar îi dai de muncă cu POS-ul, când oricum nu prea se descurcă cu el și, mai important, cum își mai linge tanti degetele dacă tu nu îi dai bani?!

Cea mai penibilă situație de acest gen mi s-a întâmplat zilele trecute și jur, nu m-aș fi gândit vreodată că o să o trăiesc și pe asta! Mă duc frumos la un magazin cu produse de panificație, de unde vreau să iau, evident, o pâine. Cum pâinea costă în jur de 3 lei, o plătesc cash (oricum altă variantă nu aveam, pentru că magazinul, fiind unul mic, nu deține POS). Îi cer politicos doamnei vânzătoare o franzelă pe care o rog să mi-o felieze. Zis și făcut. Pregătită s-o așeze în pungă, doamna vânzătoare se gândește că ar fi frumos să își lingă degetele, pentru a nu se chinui să desfacă punga respectivă cu ele uscate. O las să-și facă damblaua și aștept să văd cum continuă toată treaba. Îmi intinde draga de ea franzela, pusă frumos în punga tocmai linsă de ea. O întreb de ce și-a lins degetele înainte să desfacă punga, iar răspunsul venit instant a fost „Păi nu ați văzut că nu se dezlipea?”. Îi sugerez frumos să nu repete acest gest la următorul client și să cumpere un umidificator, buretele ăla care se umezește pentru a dezlipi chestii (în special bani). Îi spun că nu îi voi cumpăra pâinea, pentru că a lins punga în fața mea și nu pot să accept asta. Nemulțumită, tanti vânzătoare mă întreabă de ce nu i-am spus înainte, să nu o mai pună în pungă. În drumul spre casă, mă întreb ce ar fi făcut cu ea dacă i-aș fi spus înainte. Și mi se face brusc milă de următorul client ce va fi prostit să cumpere pâinea respectivă, pe motiv că doar ce-a fost pusă în pungă. Aș fi putut să-i cer să-mi felieze o altă pâine și s-o așeze în altă pungă, pe principiul „banul meu, marfa dumitale”, însă ar fi fost mult mai complicat, pentru că trebuia să-i sugerez să-și spele și mâinile… Deci, am preferat să cumpăr pâinea dintr-un supermarket, pentru că astfel nu am văzut dacă cei care au așezat-o în pungi au făcut la fel. Așadar, dragi doamne vânzăoare, nu mai lingeți tot ce vă iese-n cale. E un gest de-a dreptul scârbos și total neplăcut pentru clienți. Sper ca și voi să le atrageți atenția celor care fac asta. Oricum, eu personal voi plăti de azi înainte doar cu cardul. Iar în cazul în care nu voi putea să fac acest lucru oriunde, voi încerca să plătesc cu sume exacte de bani, ca să nu mai primesc restul lins.

1 COMENTARIU

  1. Același lucru se întâmplă și în alte magazine. Pâine bună ca și de la mama din cuptor, o rog pe doamna sa felieze pâinea, o scoate din punga de hârtie și o pune în aparat, tăietor de pâine, cu mana fără mănușă după ce ridicase ceva de jos. I-am zis ca nu mai cumpăr și sa suparat. Supervisorul a vazut, a chemat pe altcineva, mi-a oferit pâinea fără să o plătesc $4.De atunci o evit pe domna vânzătoare solicitând pe altcineva, deoarece este pâine buna. Ma stiu prea multi in acel magazin. Se întâmplă și în California. La început nu mi-a feliat-o pana nu am plătit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.