Medicul și consilierul județean Georgeta Rus a plecat din PNL la PMP

0

Consilierul județean din Timiș, medicul Georgeta Rus a părăsit PNL pentru Mișcarea Populară, cu câteva luni înainte de alegeri.

Georgeta Rus este medic de familie de 16 ani în Becicherecu Mic, Biled și a făcut parte din nucleul dur al PDL, de 14 ani este fiind membră a PDL, apoi PNL, timp în care a fost aleasă două mandate de consilier local în Becicherecu Mic și un mandat de consilier județean.

Georgeta Rus a fost  președinte al Organizației de Femei a PDL și acum copreședinte la OFL, precum și vicepreședinte în Biroul Permanent Național al Organizației de Femei PDL, respectiv PNL.

Cum își motivează consilierul județean plecarea?

12243241_1013381042046444_7188365882847608754_n„Sunt conștientă că sunt unul dintre liberalii care muncesc cel mai mult în județ, ceea ce pot confirma toți colegii mei, mai ales primarii. De ani buni, inițiez, organizez și implementez acțiuni de impact pentru populație. Am muncit și i-am respectat pe cei cu care am făcut echipă, iar respectul a fost reciproc. În ultimul an, în interiorul partidului, au loc tot felul de boicoturi, atacuri, manevre subterane, iar noi – cei mulți care muncim- suntem îndemnați să ne prefacem că nu se întâmplă nimic și să trecem cu eleganță peste tot. Munca mea și a tuturor celor care muncesc alături de mine, de atâția ani, cu rezultate excepționale, este dusă în derizoriu de aceste manevre, iar eu mă simt înjosită. De aceea, am luat decizia de a părăsi această construcție politică și de a mă alătura Mișcării Populare.

Nu pot să rămân într-un grup politic în care luptele interne ascunse duc la umilirea oamenilor de forță din fostul PDL, mă refer la primarii de excepție, în special, la consilierii județeni și locali, sau chiar la cei fără funcții, dar care au muncit foarte mult. Îmi asum acest pas și îi îndemn pe toți colegii mei să facă și ei acest pas, dacă nu se mai regăsesc pe drumul pe care au pornit. Iar voi, dragii mei primari, nu acceptați să vi se impună cine să vă reprezinte la președinția CJ. Stabiliți voi singuri acea persoană, pentru că vreau să vă aduc aminte doar un aspect: ce s-a întâmplat când o singură persoană dintre voi a fost la București pentru negocierea banilor pentru comunele voastre, dar le-a negociat doar pentru primarii din componenta PNL sau chiar PSD! O astfel de persoană, dacă va ajunge în conducerea CJ, vă va aduce detrimente, atât vouă în tot mandatul ce urmează să îl câștigați prin munca voastră, cât și celor care vă votează cu mare încredere, cum o fac de mulți ani încoace!” și-a explicat decizia, Georgeta Rus.

Președintele PMP Timiș, Roxana Iliescu, bucuroasă de recenta „achiziție” a anunțat public că îi primește cu brațele deschise pe toți vechii PDiști, nemulțumiți de unirea cu PNL: „La momentul actual este absolut bizar ce se întâmplă în PNL. Oamenii de forță din fostul PDL și mă refer cu precădere la primarii și consilierii județeni, sunt puși în situații extrem de delicate. Forța lor este dusă în derizoriu, iar opțiunile lor pentru Consiliul Județean Timiș sunt ignorate. Mă bucur foarte mult că un lider important ca doamna Georgeta Rus a luat atitudine. Vechii PNL-iști merită să primească o lecție. Îi îndemn pe toți primarii și consilierii județeni din fostul PDL să nu se lase manipulați și umiliți. Cu această ocazie fac un apel către toți PDL-iștii care nu se regăsesc în actualul PNL să se alăture echipei tinere și dinamice a Mișcării Populare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here