De Dragobete, TSD a invitat cuplurile tinere din Deva, să se căsătorească pentru o zi

0

12784229_1140481245970193_1722418428_nDe Dragobete, TSD a invitat cuplurile tinere din Deva, să se căsătorească pentru o zi

Sub „binecuvântarea” președintei TSD Deva, Risteiu Cosmina și în prezența nașilor Ștaier Liana și Filip Cosmin, tinerii social-democrați au invitat mai mulți tineri din Deva, să se căsătorească simbolic pentru o zi.

„Tinerii căsătoriți au primit un simbolic certificat de căsătorie pentru o zi și baloane în formă de inimioară, mai ales că în anumite zone ale ţării, în această zi, tinerii chiar îşi unesc destinele prin logodnă, promiţându-şi credinţa şi iubire.. A fost o zi memorabilă, atât pentru viitorii soți cât și pentru organizația TSD Deva” a declarat președintele organizației, Cosmina Risteiu.

Prin această acțiune, tinerii social-democrați și-au propus să îi stimuleze pe tineri să îmbrățișeze tradițiile naționale: „Sa îi facem să conștientieze că obiceiurile și tradițiile sunt valori inegalabile și inconstenstabile care trebuie prețuite și promovate mai departe.

Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Dragobetele a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone” a comentat evenimentul și vicepreședintele TSD Deva, Ștaier Maria Liana.

Secretarul general al TSD Deva, Filip Cosmin, a amintit istoricul sărbătorii: „Dragobetele, ziua tradiţională dedicată dragostei la români, este asociată nu doar cu iubirea, ci și cu începutul primăverii, începutul unui an mai bun din punct de vedere sentimental. Odinioară, în această zi, tinerii se îmbrăcau în straie frumoase şi plecau la pădure să strângă cele dintâi flori ale primăverii. La ceasul prânzului, fetele porneau în fugă către sat, iar băieţii încercau să le prindă şi să le sărute. Acest obicei a dat naştere celebrei strigături sau ameninţări glumeţe Dragobetele sărută fetele!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.