Sorin Apostu, fostul primar al municipiului Cluj Napoca, nu va fi eliberat condiționat!

0

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, nu va fi eliberat condiționat prin prisma lucrărilor științifice scrise în spatele gratiilor, a decis, joi, Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistrița-Năsăud, Dana Ceuca, a declarat, pentru AGERPRES, că instanța a admis contestația făcută de Direcția Națională Anticorupție la decizia dată în 30 decembrie 2015 de Judecătoria Bistrița, prin care s-a admis cererea de eliberare condiționată, la propunerea comisiei de specialitate din cadrul Penitenciarului Bistrița.

Decizia Tribunalului este definitivă și ea desființează hotărârea Judecătoriei Bistrița. În plus, s-a dispus reexaminarea de îndată a situației fostului primar Sorin Apostu, ținându-se cont de OUG 2/2016, prin care s-a suspendat prevederea în baza căreia, pentru fiecare lucrare științifică, fiecărui deținut i s-au scăzut câte 30 de zile din pedeapsa primită.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de către reprezentantul Penitenciarului Bistrița, Cosmin Părăuan, lui Sorin Apostu i s-au redus 241 zile din pedeapsă pentru cele patru lucrări scrise pe perioada încarcerării și pentru orele de muncă prestate.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here