Home Stiinta & IT IT-ul e la putere în Cluj: 1 din 25 de clujeni lucrează...

IT-ul e la putere în Cluj: 1 din 25 de clujeni lucrează în companii de profil, conform unui studiu recent

1

Conform unui studiu recent realizat de Clusterul iTech Transilvania by ARIES, referitor la industria IT națională, circa 14.000 de companii IT își desfășoară, în momentul de față, activitatea în România, dintre care aproximativ 9% sunt localizate în Cluj-Napoca. Potrivit aceluiași studiu, companiile IT cu activitate în România au generat anul trecut venituri totale de patru miliarde de euro, oferind locuri de muncă permanente pentru un număr de aproximativ 75.000 de angajați, la care se adaugă circa 17.000 de PFA.

Județul Cluj se află în top 3 regiuni cu cele mai numeroase companii de profil, conform studiului Clusterul iTech Transilvania by ARIES, iar aici există cei mai mulți specialiști IT la nivelul întregii populații a orașului, pentru că, se arată în studiu, 1 din 25 de clujeni lucrează în IT. De asemenea, Clujul se află la același nivel cu Bucureștiul privind numărul de angajați, în ambele orașe existând companii cu peste 1000 de angajați.

Studiul a fost realizat în baza veniturilor oficial declarate ale tuturor celor 14.000 de companii IT analizate, pe un eșantion de 393 de reprezentanți ai celor mai mari companii de profil din țară. În România, sectorul IT „este cel mai mare generator de business și locuri de muncă din România”, se arată într-un comunicat de presă al ARIES Transilvania. Președintele Clusterului iTech Transilvania by ARIES, Voicu Oprean, declară: „estimăm că acest sector va continua să crească, iar companiile de profil se vor regăsi între angajatorii de top din țară. Așteptarea noastră este ca numărul angajaților direcți, alături de cei care colaborează în regim PFA să depășească 100.000 de specialiști IT la finalul lui 2015, comparativ cu 93.000 în decembrie 2014”.

Consultați cursurile de programare disponibile la https://sdacademy.ro/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here