Rausor, o statiune frumoasa, primavara, vara, toamna si iarna

0

Snowboarder getting air in the Alpine back country.Este statiunea montana Rausor, statiune vizitabila in toate cele patru sezoane, aflata in judetul Hunedoara, in Parcul National Retezat.

Accesul se poate face dinspre Arad prin Hateg de unde se continua pe drumul care merge la Caransebes spre comuna Raul de Mori de unde mai sunt doar 10 km de drum asfaltat pe frumoasa si neatinsa(nu este decat o cabana pe vale) vale a Rausorului. In cazul in care veniti dinspre Bucuresti prin Targu-Jiu urmariti DN 66 pana la localitatea Hateg.

Consider ca statiunea merita vizitata intrucat ofera posibilitatea sa urci la altitudinea de 1200 de metrii in masivul Retezat cu ajutorul autovehiculului personal, din Rausor se poate ataca varful care da numele masivului,iar pe timp de iarna te poti bucura de partie.

Rausorul este singura statiune din Parcul National Retezat in care se poate schia si este un punct de plecare pentru iubitorii de schi de tura. Statiunea este punctul in care poti ajunge cel mai aproape de munte cu cel mai putin efort(singurul drum asfaltat din Retezat care urca la aceasta altitudine si atat de aproape de zona centrala a parcului.

Pentru turistii care prefera drumetiile sunt mai multe trasee pentru toate categoriile de varsta.
In statiune exista un parc de aventura, construit pe arborii din apropierea cabanei Salvamontului.

La intrarea pe valea Rausorului se poate vizita manastirea Colt, cu o frumoasa biserica din piatra. Pe versantul opus al vaii pe colti de stanca se inalta ruinele cetatii Colt, considerata ca fiind Castelul din Carpati a lui Jules Vernes. Traseul care duce la ruine, este unul tematic si continua spre satul Nucsoara prin valea Pietrele.

In statiune se poate inchiria echipament de schi, partia este dotata cu teleschi, partia este modesta dar zona este superba si unica datorita Retezatului care nu poate fi egalat ca salbaticie si unicitate in Romania.
Din statiune pleaca doua trasee care duc spre zona centrala a Retezatului, oferind posibilitatea vizitarii varfului Retezat, taului Stevia s.a.

Varful Retezat este varful care da denumirea masivului si, dupa parerea mea, este cel mai fascinant. Taul Stevia este unul din numeroasele lacuri glaciare din Retezat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here