Tibi Fărcaș aruncă mănușa: Vrea o un dialog intelectual între stânga și dreapta

0

Jurnalistul Tiberiu Fărcaș, coordonatorul site-ului Clujul Cultural a postat astăzi pe contul de FB, că-și dorește un dialog intelectual real între stânga și dreapta și reprezentații săi cei mai renumiți, Vasile Sebastian Dancu şi Costi Rogozanu vs. Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu.

„Visez la o discuţie relevantă despre stânga, dreapta, comunism, necomunism în care să fie angajază tripleta Pleşu, Liiceanu, Patapievici, pe zona de dreapta respectiv Vasile Sebastian Dancu şi Costi Rogozanu pe zona de stânga, cei doi fiind cam singurii gânditori politici articulati pe această zonă din România.

Criticatac.ro e un site pur şi simplu comunist, complet anticapitalist, deci nu poţi efectiv dialoga cu ei, aşa cum nu poţi dialoga nici cu fanaticii de la siteul neoliberal si conservator In linie dreaptă.ro.

Dialogul dintre cei menţionaţi mai sus ar fi cu adevărat un regal, pentru că trio-ului Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu, pe care îl admir şi citesc cu nesaţ, trebuie odată şi odată să i se opună o gândire de stânga coerentă.

Prin apariţia volumului „Triburile. Patologiile gândirii politice de la Revoluţie la generaţia Facebook” a profesorului Dâncu cred că această gândire de stânga s-a articulat profund. În politologie cred că va fi cartea anului sau ar trebui să fie” a postat pe contul de FB, Tiberiu Fărcaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here