BCCO Cluj și SCCO Maramureș au destructurat un grup infracțional organizat

0

crima organizataProcurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Biroul Teritorial Maramureș, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, BCCO Cluj și SCCO Maramureș, acționează în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, constituit pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse accizabile (țigări) și format din 40 suspecți, cetățeni ucraineni și români.

În fapt, se reține că, în perioada 2013 — 2014, membrii acestui grup infracțional au introdus pe teritoriul României, pe raza a 6 județe, țigări de diferite mărci, provenind din Ucraina, distribuite ulterior ‘pe piața neagră’ în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului, cu titlu de accize sau TVA. Pe parcursul cercetărilor au fost capturate peste 600.000 pachete țigări.

Procurorii DIICOT efectuează 25 de percheziții domiciliare pe raza celor 6 județe, din probele administrate rezultând că membrii grupului infracțional au introdus în țară și au comercializat țigări de contrabanda, producând un prejudiciu de 3 milioane lei bugetului consolidat al statului.

La sediul biroului teritorial vor fi conduse un număr de 40 persoane, în vederea audierii. Acțiunea a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei.

Suportul tehnic și informativ al operațiunii a fost asigurat de către Departamentul de Informații și Protecție Internă. Persoanele cercetate beneficiază de prezumția de nevinovăție prevăzută de art. 4 NCPP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here