ASUR face crowdfunding pentru un proiect unic in Romania!

0

cs2014ASUR pregateste lansarea editiei 2015 a Calendarului Știintific, un proiect unic in Romania. Gandit ca o modalitate de popularizare a stiintei, Calendarul Stiintific este editat anual si distribuit gratuit in scoli si licee din intreaga tara. Pentru finantarea editiei viitoare a calendarului, ASUR  a demarat o campanie de crowdfunding, care se desfasoara pana pe 1 noiembrie 2014. Oamenii care doresc sa sprijine initiativa, o pot face accesand acest link:

http://www.we-are-here.ro/p/calendar-stiintific-asur-2015

Deja am finantat cu succes doua proiecte prin crowdfunding si speram sa reusim din nou, cu finantarea Calendarului Știintific. De la demararea acestei campanii, zeci de oameni au sustinut proiectul, cu sume intre 5 si 50 de euro. Ne-am propus ca pana la 1 noiembrie sa strangem 1900 de euro, suma care ne-ar permite sa tiparim cateva mii de calendare si sa le trimitem la scoli si licee din Romania.” a declarat Monica Belitoiu, director executiv ASUR.

Prin crowdfunding, publicul poate sa finanţeze proiectele iniţiate de alte persoane sau organizaţii, ajutandu-le in acest fel sa fie implementate. Fiecare persoana care contribuie la campania de crowdfunding pentru Calendarul Stiintific va primit o recompensa dintre cele mentionate pe site – cateva calendare printate, materiale promotionale sau chiar posibilitatea de a alege catre ce scoli sa fie trimise calendare.

Aflat la a cincea editie, Calendarul Stiintific este unul dintre proiectele de traditie ale ASUR, prin care asociatia si-a propus sa popularizeze cercetatorii si descoperirile stiintifice care ne-au imbunatatit viata. Peste 30.000 de exemplare au fost distribuite catre scoli in ani trecuti,  iar alte mii de calendare au ajuns la oamenii interesati de cunoastere. Proiectul a inceput in 2010, cand o mana de voluntari au colectat si selectat informatiile pentru prima editie a calendarului. Ulterior, in fiecare an informatiile au fost actualizate si completate, astfel incat in editia viitoare vor fi incluse si detalii despre realizarile din 2014.

Fie ca vorbim de fizica,  matematica,  biologie, astronomie,  chimie sau medicina Calendarul ofera cel putin 365 de motive de a ne apropia de stiinta! Calendarul Stiintific 2015 va fi lansat la finalul lunii noiembrie, in cadrul Targului de Carte Gaudeamus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here