Adrenalin Park, primul parc de aventură din Cluj

0

Adrenalin ParkClujul are un prim parc de aventurã la standarde internaţionale, Adrenalin Park situat în comuna Tureni, satul Miceşti, lângã Casele Miceşti. Un cadru deosebit în mijlocul pãdurii, departe de agitaţia urbanã, va întâmpina vizitatorii la aventurã, pe traseele aeriene suspendate pe copaci.

Adrenalin Park propune publicului clujean 12 trasee de aventurã compus din: 10 trasee suspendate şi 2 trasee tiroliene. Pentru deliciul celor mici şi pentru a promova activitãţile în aer liber împreunã cu familia, 3 din cele 10 trasee suspendate sunt destinate în exclusivitate copiilor.

Proiectul este finanţat cu FONDURIeuropene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Ruralã. Beneficiarul este Adrenalin Park, iar valoarea toatalã ainvestiţiei este 481.592,00 EURO din care: finanţare publicã: 197.711,00 EURO. Proiectarea şi execuţia a fost realizatã de cãtre societãţi specializate în amenajarea parcurilor de aventurã, cu îndeplinirea tuturor criteriilor de eligibilitate.

Traseele suspendate pe copaci formează un sistem complex de obstacole propice pentru dezvoltarea abilităţilor de agilitate, deprinderi tehnice şi sportive, dar a căror element indispensabil este şi sistemul de siguranţă. Obstacolele şi exerciţiile parcului de aventură devin pe parcurs tot mai complexe şi mai dificile, punându-se accent pe dezvoltarea coordonării. Jocurile sau obstacolele instalate pe fiecare traseu au menirea de a face parcurgerea acestora o experienţã provocatoare şi antrenantã pentru persoane amatoare. Pentru adulţi au fost concepute 2 trasee de iniţiere, urmând ca aceştia sã parcurgã progresiv restul traseelor, pe diferite grade de dificultate.

La traseul destinat exclusiv copiilor s-a avut în vedere ca elementele de joc să fie montate în aşa fel încât să-i permită părintelui să-şi urmărească şi să-şi conducă copilul de-a lungul traseului în siguranţă. Traseul copiilor are mai multe grade de dificultate, astfel copii din mai multe categorii de vârstă pot parcurge cu succes traseele potrivite vârstei lor. Datorită instalaţiilor montate şi din motive de siguranţă, aceste trasee pot fi utilizate de către copii cu vârsta minimă de 3 ani până la cei cu o înălţime maximă de 140 cm.

La fel ca în marile parcuri de aventurã din strãinatate, siguranţa este elementul primordial de care echipa Adrenalin Park se îngrijeste. Pentru a garanta siguranţa deplină în parcul de aventură se va purta echipament de alpinism conform clasificarilor UIAA (Federaţia Internaţională de Alpinism şi Escaladă). Echipamentul achiziţionat este furnizat de PETZL, unul din cei mai importanţi producãtori de echipamente de escaladã şi alpinism din lume.

Intenţia noastrã este de a crea un spaţiu în care sã atragem oamenii în naturã, angrenându-i în activitãţi interesante ce contribuie la dezvoltarea abilitãţilor şi deprinderilor sportive. Adrenalin Park se doreşte a fi o destinaţie suficient de aproape, dar suficient de departe încât sã permitã familiilor, tinerilor şi seniorilor sã petreacã timp de calitate împreunã, atât în timpul sãptãmânii cât şi la finalul acesteia. În calitate de mamã, aş menţiona cã una din preocuparile noastre esenţiale a fost asigurarea unor activitãţi speciale pentru copii şi pãrinţi. În acest sens, existã un program de evenimente pentru întregul sezon, ce urmeazã sã fie comunicat pe pagina oficiala a Adrenalin Park.” – declarã cu entuziasm Eva Szélyes, Director General Adrenalin Park.

Demarat in iulie 2014, amenajarea parcului de aventurã şi a punctului alimentar asociat acestuia se va derula în doua etape. Finalizarea proiectului este estimatã pentru luna august 2015.

Tarife:

Categorie Tarif /acces / 2h ora suplimentarã
Adulƫi 40 lei 15 lei
Elevi / Studenƫi / Seniori 35 lei 13 lei
Copii (sub 140 cm) 30 lei 10 lei
Bilete de familie (2 adulƫi + 2 copii) 120 lei 45 lei
Însoƫitori 5 lei

  • Tarifele sunt exprimate per persoanã, cu excepƫia biletului special pentru Familie.
  • Biletele de familie se emit pentru familii formate din 2 adulƫi şi 2 copii. Daca sunt mai mult de 2 copii in familie, pentru aceştia se va achita 25 lei/copil.
  • Elevii, studenƫii, copiii şi seniorii (pensionarii) beneficiazã de reducere faƫã de preƫul întreg (adult).
  • Reducerile pentru categoriile menƫionate se aplicã pe baza prezentãrii legitimaƫiilor de elev, student, pensionar.
  • Nu se vor aplica reduceri suplimentare peste reducerile existente.
  • Tarifele includ 24% TVA.
  • Tarifele sunt exprimate în lei şi reprezintã cele 2 ore de aventurã în cadrul parcului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here