O frumoasă pensiune din Valea Drăganului

0

pensiunea-victoriaValea Drăganului, situată la o oră de mers cu maşina sau cu trenul din Cluj, este o zonă superbă dar prea puţin cunoscută, nu doar în restul ţării ci chiar şi pentru clujeni. Turiştii sunt obişnuiţi să aleagă destinaţii mai „comerciale”, unde au parte de aglomeraţie, preţuri mari şi stres chiar şi în vacanţă.

Toate acestea lipsesc pe dealurile înverzite de la poalele munţilor Apuseni. Aici însă călătorul are parte de linişte, ospitalitate, curăţenie, natură autentică şi aer de munte. În lipsa unor dotări precum pârtiile de schi, zona nu va fi niciodată asaltată ca alte destinaţii populare. Însă pentru odihnă, relaxare, recreere, drumeţii şi reconectare cu natura, locul este ideal.

Satul Valea Drăganului face parte din comuna Poieni; de pe drumul naţional Cluj-Oradea se face dreapta şi începe imediat localitatea, lungă de mai mulţi kilometri. În respectiva intersecţie există şi o haltă feroviară, unde opreşte şi un tren privat, de la Transferoviar Călători. De-a lungul străzii principale din sat se regăsesc mai multe pensiuni la care turistul poate poposi. De-a latul său sunt dealuri cu păduri, poieni pe care pasc oiţele, iar în zare se poate întrezări masivul Vlădeasa.

Principalele obiective turistice din zonă sunt: barajul Drăgan şi lacul de acumulare Floroiu, cetatea Bologa, Castelul lui Octavian Goga din Ciucea, cascada Moara Dracului, moara de apă din Poieni, vestigiile romane; amatorii de trasee montane pot încerca să ajungă la Cabana Vlădeasa, Cascada Răchiţele şi Pietrele Albe, la est, sau spre Valea Iadului şi Lacul Leşu şi spre Cabana şi Peştera Meziad, la vest.

Pensiunea pe care v-o recomandăm se numeşte Victoria, aflată la 4 kilometri de şoseaua principală. Condiţiile de cazare sunt foarte bune, iar preţurile sunt mult mai mici decât orice ai putea găsi în alte staţiuni de renume, la facilităţi similare. Gazdele sunt primitoare, există dotări excelente, iar zona este superbă. Pensiunea are o grădină generoasă, unde te poţi relaxa sau îţi poţi face un grătar, iar în apropriere se află şi restaurantul aceloraşi proprietari, ce oferă meniuri diverse, gătite cu măiestria specifică locului, la preţuri decente.

Merită să faceţi aici măcar un popas de weekend sau, de ce nu, o săptămână de relaxare şi plimbare prin mijlocul naturii. Se ajunge mai uşor cu maşina în aceste locuri, dar şi călătorii care preferă mersul pe jos de vor descurca fără probleme, mai ales că oamenii locului sunt binevoitori şi nu ezită să ajute gratuit turiştii care au de mers pe distanţe mai lungi.

Date de contact:
Pensiunea Victoria din Valea Drăganului
Adresa: str. Principală nr. 172
Telefon: 0722 578 381
E-mail: hercule.prod@gmail.com
Web: www.pensiunevaleadragan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.