Ce să îţi aminteşti când te împaci

0

Împăcarea după o ceartă sau după o despărţire aduce cu sine mereu un sentiment minunat. Vă cereţi iertare unul altuia, vă sărutaţi, vă îmbrăţişaţi şi continuaţi să aveţi o relaţie romantică. Însă atunci când vă împăcaţi este important să vă amintiţi unele lucruri:

Conştientizaţi motivele pentru care v-aţi împăcat

Este important să nu te laşi prins de valul sentimentelor de împăcare fără să vă amintiţi motivul pentru care v-aţi împăcat. De asemenea, amintiţi-vă de ce v-aţi certat sau de ce v-aţi despărţit şi încercaţi să găsiţi cu partenerul căi prin care să evitaţi acelaşi conflict în viitor.

Respectaţi înţelegerile

Odată ce aţi făcut nişte înţelegeri legat de schimbările care vor avea loc şi de îmbunătăţirile ce trebuie aduse relaţiei, încercaţi să le respectaţi. Multe cupluri fac înţelegeri atunci când se împacă, doar ca pentru ca apoi să le uite şi să se întoarcă la vechile obiceiuri. Dacă nu respectaţi şi urmaţi înţelegerile stabilite, veţi ajunge să vă certaţi mereu despre aceleaşi lucruri.

Nu folosiţi sexul ca instrument pentru împăcare

Deşi poate fi fantastic să vă împăcaţi printr-o partidă de sex, nu ar trebui ca acest lucru să devină un obicei. Dacă faceţi sex pentru a calma lucrurile de fiecare dată când vă certaţi sau vă despărţiţi, veţi ajunge să nu mai fiţi capabili să vă excitaţi fără a avea întâi un conflict, ceea ce este destul de primejdios pentru relaţie.

Menţineţi romantismul viu

Asiguraţi-vă că romantismul rămâne viu în relaţie, nu doar atunci când vă sărutaţi pentru a vă împăca. Dacă vă exprimaţi mereu interesul romantic față de partener/ă şi vice-versa, atunci vă veţi putea concentra asupra lucrurilor pe care le iubiţi unul la celălalt şi nu asupra celor ce vă displac.

 Încercaţi să rămâneţi împreună

Cel mai bun lucru pentru a preveni o altă despărțire este să nu încetaţi niciodată să comunicaţi. Dacă discutaţi despre modul cum vă simţiţi şi întrebaţi şi partenerul cum se simte vis-à-vis despre anumite lucruri, atunci relaţia va rămâne deschisă la noi căi de a se îmbunătăţi şi va deveni una sănătoasă.

Dacă vă împăcaţi după o despărţire lungă…

Luaţi lucrurile treptat. Aţi decis să vă împăcaţi deoarece aţi dorit să oferiţi relaţiei o nouă şansă. Amândoi sunteţi dornici să faceţi lucrurile să meargă, aşa că nu trebuie să simţiţi nevoia să vă grăbiţi. Împăcarea după o despărţire lungă este un lucru mai delicat, pentru că trebuie să începeţi să luaţi totul de la zero. Discutaţi despre ceea ce s-a întâmplat, de ce v-aţi despărţit şi de ce consideraţi amândoi că împăcarea este decizia corectă. Mergeţi în oraş şi încercaţi să vă cunoaşteţi, să vă descoperiţi din nou. Încercați cât de mult puteți să vă impresionți reciproc cu diferite gesturi romantice  şi încercaţi să redescoperiţi motivele pentru care v-aţi îndrăgostit reciproc prima dată. Amintiţi-vă mereu ce a determinat despărţirea şi încercaţi să evitaţi ca acele situaţii să se producă din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here