Mâncăruri pe care câinele tău n-ar trebui să le consume niciodată

0

caine_pofticiosCine poate rezista acelor ochi mari, căprui şi chipului drăgălaş, inocent și pofticios? Poate ca o mică recompensă de pe farfuria ta să îl rănească? Răspunsul depinde de ce aliment discutăm şi despre ce conţine. Există chiar foarte multe mâncăruri omeneşti pe care câinele nu ar trebui să le consume și nu numai  din cauza pericolului de a creşte în greutate. Unele alimente chiar sunt dăunătoare pentru câini. În continuare prezentăm câteva alimente surprinzător de obişnuite pentru noi, dar care îi pot face rău câinelui tău.

Avocado

Oricât de gustos crezi că este guacamole, nu trebuie să îl împarţi cu prietenul tău canin. Avocado conţine o substanţă numită persina, care este inofensivă pentru oamenii care nu au alergii. Dar cantităţi mari pot fi toxice pentru câini.

Alcool

Berea, lichiorul, vinul şi alimentele care conţin alcool- niciuna nu este sănătoasă pentru câinele tău. Aceasta din cauză că alcoolul are aceleaşi consecințe asupra ficatului şi creierului unui câine precum îl are asupra unui om, dar timpul necesar pentry a-și face efectul este mult mai mic. Doar puţin alcool poate cauza diaree, vomă, depresia sistemului nervos central, probleme cu coordonarea, dificultăţi la respiraţie, comă şi chiar moarte. Şi, cu cât este mai mic câinele, cu atât este mai mare efectul.

Ceapă şi usturoi

Ceapa şi usturoiul în orice formă- pudră, crudă, prăjită sau deshidratată- poate distruge celulele roşii ale câinelui, conducând la anemie. Acest lucru se poate întâmpla şi cu praful de ceapă găsit în unele alimente pentru bebeluşi. O doză ocazională, mică, probabil este în regulă. Dar mâncatul unei cantităţi mari odată sau a unei cantităţi mici, dar în mod regulat, poate duce la otrăvire. Simptomele anemiei sunt: slăbiciune, vomă, interes scăzut pentru mâncare, apatie, dispnee.

Cafea, ceai şi alte tipuri de cofeină

Cofeina, în cantităţi suficient de mari, poate fi fatală pentru un câine. Şi nu există niciun antidot. Simptomele pentru otrăvirea cu cofeină sunt: nelinişte, respiraţie rapidă, palpitaţii, tremurături musculare, convulsii şi sângerare. În plus faţă de ceai şi cafea, cofeina se găseşte în cacao, în ciocolată, în băuturi tip Coca-Cola  sau în energizante.

Struguri şi stafide

Strugurii şi stafidele au fost folosite adesea ca şi tratament pentru câini, deşi acum se ştie că nu este o idee foarte bună. Cu toate că nu se ştie exact de ce, strugurii şi stafidele pot produce insuficienţă renală la câini. Şi doar o cantitate mică poate duce la îmbolnăvire. Voma repetată este un prim simptom. În decurs de o zi, câinele va deveni letargic şi deprimat. Cea mai bună prevenire este să ţineţi strugurii şi stafidele în locuri în care câinele nu poate ajunge.

Lapte şi alte produse lactate

Într-o zi călduroasă poate fi tentant să împarţi îngheţata cu câinele tău înfierbântat. Dar dacă prietenul tău canin ar putea, ţi-ar mulţumi dacă nu ai face-o. Laptele şi produsele lactate pot produce diaree şi alte probleme digestive.

Sare

Nu este o idee bună să împărţiţi alimentele sărate, precum cipsuri sau covrigi, cu câinele tău. Consumul unei cantități prea mari de sare poate conduce la sete şi urinare excesivă, ceea ce duce la otrăvire cu ioni de sodiu. Simptomele ingerării unei cantităţi prea mari de sare sunt: vomă, diaree, depresie, tremurături, temperaturi ridicate ale corpului şi convulsii. Poate cauza chiar moartea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.