TRAGEDIA din Apuseni: Cum se justifică Orange, Vodafone și Cosmote

1

orange vodafone cosmotePrincipalii operatori de telefonie mobilă, Orange, Vodafone și Cosmote și-au expus punctul de vedere în contextul accidentului aviatic din Munții Apuseni, încercând să răspundă criticilor vizând dificultăţile legate de localizarea aeronavei şi implicit a victimelor.

Orange: Am răspuns cu promptitudine autorităților.

„Orange România furnizează informaţiile necesare autorităţilor abilitate, potrivit rolului unui operatormobil în astfel de situaţii de urgenţă. În cazul de faţă, Orange a răspuns cu promptitudine solicitărilor autorităţilor, în conformitate cu legile şi reglementările în vigoare”, au declarat reprezentanţii Orange.

Vodafone: Reţeaua a funcţionat optim în zona accidentului.

„Reţeaua Vodafone România a funcţionat optim în zona accidentului, ceea ce a permis utilizarea serviciilor de telefonie mobile la faţa locului şi efectuarea localizării în momentul apelului la 112. Potrivit prevederilor legale, sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112 este administrat de STS, care prelucrează datele primite de la operatorii de telefonie mobilă, in momentul initierii apelurilor. Aceste date sunt oferite ulterior de către autorităţi echipelor de intervenţie în situaţii de urgenţă”, au transmis reprezentanţii Vodafone.

Cosmote România: După apelul către 112, se transmite în mod automat şi informaţia de localizare primară.

„Compania noastră respectă prevederile legale conform cărora, odată cu iniţierea fiecărui apel către Serviciul de Urgenţă 112, se transmite în mod automat catre SNUAU (Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă) informaţia de localizare primară. Aceasta este conformă cu obligaţiile legale care revin operatorului, specificate în autorizaţia generală emisa de ANCOM, precum şi în legislaţia privind organizarea şi funcţionarea sistemului 112”, au declarat reprezentanţii companiei.

Amintim că STS a informat că locul producerii accidentului aviatic a fost stabilit pe baza informaţiilor furnizate de operatorii de comunicaţii mobile odată cu primirea primului apel la 112, informaţia fiind pusă la dispoziţia instituţiilor ce au participat la operaţiunea de căutare şi salvare: „Localizarea locului evenimentului în Sistemul 112 s-a realizat potrivit prevederilor legale, pe baza informaţiilor furnizate de operatorii de comunicaţii mobile odată cu primirea primului apel la 112, respectiv la nivelul sectorului celulei din care a fost generat acesta şi a fost pusă la dispoziţia instituţiilor care au participat la operaţiunea de căutare şi salvare”.

1 COMENTARIU

  1. bah cacanari opariti? care Cosmote mah? ca aia nu au antena nici la 100 km de la accident! Imbecililor !!!
    Dar in schimb e foarte popular

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here