Simptomele unui nivel scăzut de testosteron

0

16sex_problems_shutterstockLipsa de energie

Oboseala este un efect obişnuit al nivelului scăzut de testosteron. Poate simţiţi că nu mai aveţi energia pe care aţi avut-o odată. Sau poate sunteţi incredibil de obosit. Cu toate acestea, multe alte lucruri pot cauza delipsa de energie, precum îmbătrânirea şi depresia. Dacă dormiţi suficient, între 7-8 ore în fiecare seară, puteţi să vă refaceţi nivelul de energie.

Schimbări în viaţa sexuală

Scăderea libido-ului poate fi un alt simptom al nivelului scăzut de testosteron. La fel şi disfuncţiile erectile. Numai această boală, independent de alte lucruri, este rar cauza pentru erecţiile rărite şi slăbite. Alte probleme medicale pot fi învinovăţite, precum bolile de inimă şi diabetul. Consultaţi un doctor. Libido-ul poate fi îmbunătăţit cu tratamentul necesar.

Gândire neclară

Testosteronul scăzut poate afecta atenţia şi memoria. Puteţi uita ce aţi plănuit să faceţi şi puteţi avea probleme în a vă concentra. Acest lucru se întâmplă des când nivelul de testosteron este extrem de scăzut. Vă ajută în acest sens eliberarea de stres. Încercaţi să faceţi meditaţii, yoga, exerciţii şi masaj. Cu cât corpul produce mai mulți hormoni de stres, cu atât mai puţin testosteron produce.

Schimbări în starea de spirit

Nivelul scăzut de testoteron te poate duce până în punctul depresiilor. Unii bărbaţi simt chiar schimbări în personalitate. Nimic nu pare să îi mai înveselească şi nu mai doresc să facă lucruri care înainte le plăceau. După ce nivelul de testosteron ajunge înapoi la normal, pacienții povestesc că se simt ei înşişi din nou.

Schimbări în starea muşchilor

Pentru că testosteronul ajută la construirea muşchilor, când scade, scade și masa musculară, şi tonifierea lor. Dacă faceţi sport, nu veţi mai vedea rezultatele pe care le-aţi aştepta în mod normal. Făcând exerciţii fizice în mod regulat vă ajută vă va ajuta la creşterea înapoi a nivelul de testosteron. Asiguraţi-vă că lucraţi grupele mari de muşchi şi că ridicaţi greutăţi.

Creştere în greutate

Nu numai că pierdeţi masă musculară din cauza nivelului scăzut de testosteron, dar puteţi chiar să creşteţi în greutate. Dacă nu construiţi muşchi cu caloriile pe care le ingeraţi şi cu activitatea fizică pe care o faceţi, atunci corpul transformă caloriile în grăsimi. Ţineţi un regim alimentar sănătos. Dacă sunteţi supraponderali sau obezi, corpul produce mai mult testosteron când pierdeţi greutatea.

Pierderea părului

Veţi remarca, de asemenea, că veţi pierde păr facial, păr pubian şi păr de pe mâini şi de pe picioare. Cu toate acestea, nu vă va afecta părul din cap. Un lucru ar trebui să ştiţi: există o legătură între terapia cu testosteron şi chelire. Întrebaţi-vă doctorul despre efectele secundare ale terapiei cu testosteron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.