Cele mai bune plăcinte din Sibiu

1

placinte_bihoreneDacă şi dumneavoastră sunteţi printre cei ce doresc să viziteze Sibiul, un oraş bogat istoric, frumos din punct de vedere arhitectural, viu datorită oamenilor animaţi ce-l locuiesc şi cu foarte multe obiective turistice de vizitat, noi suntem dispuşi să vă mai punem la dispoziţie un secret pentru ca excursia să vă fie cu mult mai plăcută. Cele mai bune plăcinte din Sibiu se găsesc la Plăcintăria “Deo Gratias” care este imposibil de ratat, aflându-se pe traseul dumneavoastră,  adică pe strada ce duce de la gară spre centru, strada Avram Iancu, nr. 35.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de aspectul modest al intrării, căci aparenţele de cele mai multe ori înşeală! Păşind înăuntrul plăcintăriei veţi fi imediat întâmpinaţi de o doamnă cu căldură în priviri, foarte primitoare şi cu simţul umorului, alături de care, dacă aveţi timp să savuraţi un ceai, veţi afla interesanta poveste a vieţii unei femei puternice. Este chiar patroana localului şi se află acolo din convingere şi dragoste faţă de ceea ce face.

Reţeta plăcintelor este primită de la o bihoreancă şi este păstrată de doamnă cu sfinţenie. Nu lipseşte nici diversitatea delicateselor (ne permitem noi să spunem!), căci veţi avea la dipsoziţie plăcinte: cu cartofi, cu varză, cu mere, cu ceapă, cu cartofi şi gem, cu cartofi şi fineti,  cu cartofi, smântână, caşcaval şi mujdei, cu urdă şi mărar. Iar dacă lista nu v-a lăsat încă gura apă, atunci trebuie să aflaţi că gustul plăcintelor este incredibil de bun şi de proaspăt, neputându-se datora decât dragostei cu care mâinile atentei bucătărese le prepară. Dacă sunteţi printre cei gurmanzi, nu ezitaţi să serviţi gustoasele plăcinte pentru a vă adăuga în topul dumneavoastră încă un preparat. Încercaţi plăcintele bihorene şi dacă nu sunteţi printre cunoscători şi veţi descoperi că reţeta nu este întotdeauna totul, că savoarea provine uneori din pasiunea pe care o pune cel ce găteşte.

Vă invităm astfel cu căldură să vă bucuraţi de produsele Plăcintăriei “Deo Gratias” pe parcursul şederii în Sibiu! Dacă nu v-a convins oraşul, atunci negreşit plăcintele calde şi gustoase vor avea un ultim cuvânt de spus legat de revenirea dumneavoastră în această zonă plină de surprize a României.

1 COMENTARIU

  1. Placintele mele preferate din Sibiu, cu diferite umpluturi (cele sarate sunt o nebunie). Am fost acolo de mai multe ori si m-as intoarce cu drag. Doamna care detine localul are o poveste frumoasa intr-adevar. E o locatie simpla, modesta, cu doar cateva mese. Dar nieni nu vine aici pentru locatie, ci pentru placinte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.