Întâlnirile online duc la căsătorii mai fericite şi mai durabile

0

cuplu_casatoritMai mult de o treime din căsătoriile realizate între 2005 şi 2012, potrivit unui nou studiu de la Universitatea din Chicago, au început online. Acelaşi studiu a descoperit că cuplurile online au parte de căsătorii mai fericite şi mai durabile.

Cu toate că studiul nu a determinat de ce căsătoriile începute online sunt mai de succes, câteva explicaţii ar putea fi motivaţiile puternice ale celor de pe internet şi volumul mare de oportunităţi online.

“Aceste date arată că internetul ar putea modifica dinamica şi rezultatul căsătoriilor”, a declarat cel ce a condus studiul, John Cacciopo, distins professor de psihologie de la Universitatea din Chicago.

Înâlnirile online au devenit o cale tot mai folosită pentru a găsi un partener. Aici există oportunităţi nenumărate precum reţele sociale, schimburi de e-mailuri, mesaje instante, jocuri multi-player şi lumi virtuale, în care oamenii “trăiesc” prin avatarurile lor. Studiul arată că cuplurile care s-au cunoscut online au o satisfacţie maritală mai mare şi rate mai mici de despărţire decât cele care s-au cunoscut faţă-în­-faţă.

Divorţurile au avut loc în 6% din cazurile persoanelor care s-au întâlnit online, spre deosebire de cele 7.6% ale celor care s-au cunoscut offline. De asemenea, cuplurile ce s-au cunoscut online au avut un scor mediu de 5.64 de satisfacţie, comparat cu 5.48 al celorlalţi. Studiul s-a bazat pe întrebări legate de fericirea pe care o au în căsătorie, pe gradul de afecţiune, comunicarea şi iubirea reciprocă.

Cuplurile ce s-au cunoscut offline şi-au găsit partenerii în locuri precum servici, şcoală, biserică, întâlniri sociale, cluburi, baruri etc. Cercetarea a descoperit că printre cele mai puţin de succes căsătorii au fost cuplurile ce s-au cunoscut în baruri sau în lumi virtuale.

“Starea unei căsătorii este influenţată de o varietate de factori. Locul unde îţi cunoşti soţia/soţul este doar unul dintre factorii ce contribuie la aceasta, iar consecinţele locului unde îţi întâlneşti partenerul sunt mici şi nu afectează pe toată lumea.”, a explicat Cacioppo. “Cu toate acestea, rezultatele acestui studiu sunt încurajatoare, ţinând cont de schimbarea de paradigmă ce a avut loc în societatea noastră cu privire la modul cum ne cunoaştem partenerii de viaţă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here