Profesori universitari FĂRĂ RUȘINE: Copy/Paste la Dimitrie Cantemir

0

economie cantemir clujDoi profesori universitari clujeni, Gheorghe Popescu, de la Departamentul de Economie Politică a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, şi conferenţiarul Radu Danciu, decanul Facultăţi de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Creştine Dimitie Cantemir sunt acuzați de o fostă doctorandă, profesorul de economie de la Liceul de Poştă şi Telecomunciaţii din ClujNapoca, Valeria Gâdiu că i-ar fi plagiat în întregime lucrarea de doctorat pe care acesta a coordonat-o şi ar fi publicat o carte.

Valeria Gîdiu, a declarat că a depus o plângere la Rectoratul UBB, în atenţia Comisiei de Etică a universităţii, dar şi la Decanatul FSEGA şi că cere retragerea cărţii plagiate de pe piaţă.

„Sunt revoltată de această situaţie de plagiat. Eu am susţinut în ianuarie 2012 teza de doctorat cu titlul «Academia de înalte studii comerciale şi industriale Cluj – Braşov 1920 – 1950», coordonator ştiinţific fiind profesorul universitar Gheorghe Popescu, de la FSEGA. Ulterior, în acelaşi an, am publicat teza în două volume la Editura Grinta, acreditată la Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (CNCSIS). Cu ocazia Târgului de Carte Gaudeamus am descoperit, sâmbătă, la standul Universităţii Creştine «Dimitrie Cantemir», o carte cu acelaşi titlu, dar semnată de Gheorghe Popescu şi alţi trei autori, apărută în anul 2013. Am făcut o comparaţie între cele două cărţi şi am fost neplăcut surprinsă să constat că textul din volumul meu coincide în totalitate, inclusiv ca referinţă bibliografică, cu textul din cartea cumpărată. E incredibil. Nu m-a consultat şi nici nu m-a anunţat nimeni dintre autorii cărţii cu privire la publicarea acesteia. Numele meu nu apare pe lista autorilor, ci doar în «Cuvântul Înainte», undeva la pagina 8, unde se face referire la teza mea de doctorat. Eu sunt, aşadar, o referinţă bibliografică. Am depus o plângere la Rectoratul UBB, în atenţia Comisiei de Etică a universităţii, dar şi la Decanatul FSEGA” arată profesorul de economie de la Liceul de Poştă şi Telecomunciaţii din ClujNapoca.

Plagiatul fără perdea și rușine continuă prin răspunsul halucinant acordat de unul dintre cei trei plagiatori. Autorul principal al cărţii profesorul Gheorghe Popescu a declarat că regretă acest incident şi că nu a aflat despre cartea Valeriei Gîdiu decât în momentul în care şi cartea lui a fost tipărită: „Acum ce mai pot să zic, decât că îmi pare rău. Trebuia să o citez la bibligrafie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.