Pişcoturi de casă

0

piscoturi_de_casaPregătire: 30 minute; timp de gătit: 25 minute

Ingrediente

  • 120g zahăr
  • 80g făină
  • 5 albuşuri
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 pachet vanilie
  • 2 linguri zahăr fin pentru pudrat deasupra

 

Pentru ca pişcoturile să reuşească, ouăle trebuie să fie foarte proaspete şi zahărul fin cernut.

De la început se pregăteşte pe o hârtie zahărul pisat, iar pe altă hârtie făina proaspăt cernută. Se bat albuşurile spumă într-un castron, se toarnă încet 1/3 din zahăr, se mai bate cu telul până se întăreşte bine albuşul. Se scoate telul, se pune restul de zahăr, amestecând uşor cu o lingură, apoi pe rând cu 3 gălbenuşuri, făina cernută şi vanilată.

Se pregăteşte din timp o hârtie albă, mai groasă, de mărimea tăvii în care vor coace pişcoturile. Se recomandă folosirea unei tăvi speciale, fără pereţi laterali. Se face un cornet de hârtie care se taie la vârf, astfel încât să aibă o gaură cu un diametru de ½ cm. Se umple pe trei sferturi cu compoziţia de mai sus şi se toarnă pe hârtia dinainte pregătită pişcoturi de 10-12 cm lungime. Se lasă între ele un interval de 5-6 cm, deoarce cresc la copt.

Printr-un tifon rar se presară puţin zahăr pudră. Se apucă hârtia de un capăt şi se scutură, aplecând-o, pentru ca zahărul căzut pe hârtie să alunece afară şi se aşază încet pe tava neunsă. Se coc la foc potrivit, mai mult moale. Se ţin circa 25 de minute, în care timp trebuie să crească frumos fără să se rumenească.

Când sunt gata, se scot imediat de pe hârtie cu ajutorul unui cuţitaş şi se aşază pe farfurie. Lipiţi câte 2, cu parte de pe tavă înăuntru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.