8 instrumente esenţiale pentru trusa de prim ajutor

0

trusa_de_prim_ajutor1.Penseta

Penseta este o parte esenţială a oricărei truse de prim ajutor, mai ales dacă vă place să faceţi excursii în natură. Calea cea mai sigură de a îndepărta o aşchie sau o căpuşă este cu o pensetă curată. Dezinfectaţi penseta foarte bine înainte şi după fiecare folosire.

2.Crema cu hidrcortizon

Pentru muşcăturile care ar putea să vă determine mâncărimi, luaţi în considerare să purtaţi la dumneavoastră 2 pachete mici de cremă cu 1% hidrocortizon. Acest tip de steroid oferă alinare rapidă a mâncărimilor şi reduce inflamaţiile.

3.Mănuşi şi gel antibacterian

Dacă dumneavoastră sau un prieten se răneşte, ultimul lucru pe care doriţi să îl faceţi este să atingeţi rana cu mâini murdare. Gelul sau şerveţelele pe bază de alcool pot dezinfecta mâinile atunci când săpunul şi apa nu se află la dispoziţie. Dezinfectaţi-vă înainte o pereche de mănuşi se latex sau din non-latex şi dezinfectaţi din nou după ce trataţi rana.

4.Calmante

Nicio trusă de prim ajutor nu ar fi completă fără medicamente care să uşureze durerea şi care să scadă febra. Aspirina şi ibuprofenul sunt printre cele mai populare calmante. Aspirina nu ar trebui dată niciunei persoane sub 18 ani din cauza pericolului pe care îl reprezintă sindromul Reye.

5.Tifon

Pentru tăieturi şi zgârieturi, puteţi folosi tifonul pentru a aplica presiune pe rănile mici până când se opreşte sângerarea. Dacă aveţi şi bandă în apropiere, tifonul poate folosit şi ca bandaj pentru a acoperi şi proteja rănile. Bandele adesive de diferite mărimi mai pot fi folosite şi pentru a ajuta la protejarea tăieturilor şi zgârieturilor minore.

6.Şerveţele sau soluţii pentru curăţarea rănii

Înaintea bandajării, veţi dori să curăţaţi rana. Spray-urile sau şerveţelele antiseptice sunt bune de avut la îndemână pentru curăţarea rănilor atunci când nu există apă curată în jur. Apa sterilă sau soluţie salină, precum este soluţia de curăţat lentilele de contact, este bună pentru spălarea leziunilor oculare şi poate fi folosită şi pentru alte răni.               Sunt disponibile în sticluţe mici, deci pot fi uşor de transportat.

7.Crema antibiotică

O cremă sau un unguent antibiotic are câteva utilizări cheie. Poate ajuta la protejarea rănilor minore în faţa infecţiilor. Poate menţine zona afectată umedă pentru a încuraja vindecarea. Poate preveni rana din a se lipi de bandaj.

8.Medicamentele pentru alergii

Fiţi pregătiţi să întâlniţi o reacţie alergică uşoară la contactul cu antihistaminice. Persoanele cu alergii serioase ar trebui să poarte mereu epinfrină injectabilă, care poate salva o viaţă în cazul unui atac de anafilaxie- o reacţie alergică severă şi potenţial letală, care poate fi declanşată de împunsături de insecte sau de mâncare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.