Fenechiu: „Grup Feroviar Român şi Transferoviar Grup sunt interesate de privatizarea CFR Marfă”

0

SONY DSCGrup Feroviar Român şi Transferoviar Grup, două din cele mai mari companii româneşti din domeniul transportului feroviar, sunt interesate de privatizarea CFR Marfă, a anunţat vineri, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

„Din câte ştiu eu, cele două companii şi-au manifestat interesul pentru privatizarea CFR Marfă, au avut astfel de discuţii cu consultantul în procesul de privatizare. La CFR Marfă am pus manageri performanţi şi vreau să arăt că, sub mandatul lui Relu Fenechiu, CFR Marfă îşi reduce pierderile. În mai puţin de jumătate de lună am reuşit să câştigăm două contracte în detrimentul unor firme private după ce timp de doi ani compania nu a mai câştigat un contract”, a spus ministrul Transporturilor, la Antena 3.

Ministrul a precizat că are încredere în noul manager al companiei CFR Marfă, Alexandru Drăghici, şi în noul preşedinte al Consiliului de Administraţie de la CFR Călători, Alexandra Gătej, chiar dacă aceasta a fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu. El a explicat că aceşti manageri nu trebuie să asculte de ministru, ci să fie profesionişti.

„Cred că doamna Gătej ar fi putut avea un handicap şi nu o influenţă dacă ne gândim la scurta perioadă în care a avut o colaborare cu preşedintele Băsescu. Eu nu am apreciat-o pe doamna Gătej nu după această acţiune apropiată de politic a dumneaei, ci doar după ceea ce scrie la CV-ul dânsei şi la ce a făcut în compania unde a fost director şi în care a coordonat diviziile din opt state”, a explicat Relu Fenechiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here