Adrian Oros îi cere prefectului Gheorghe Vușcan să tacă!

0

adrian orosFoști colegi de USL, deputatul liberal Adrian Oros și prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan au intrat într-o polemică, după ce s-a descoperit aproximativ o tonă de carne aruncată în lacul Tarnița.

Totul a plecat de la afirmația prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, acesta cerând Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj controale „la sânge” la procesatorii şi depozitele de carne din judeţ. Vușcan a declarat că este „inadmisibil” ca aproximativ o tonă de carne congelată să fie depozitată şi autorităţile să nu ştie.

„Nu trebuia să se ajungă la ceea ce s-a întâmplat cu carnea aruncată în lacul Tarniţa. Cei de la DSV ar fi trebuit să ştie care este situaţia exactă a cantităţilor de carne la procesatori şi la depozite. Este inadmisibil să nu se ştie nimic când e vorba despre o asemenea cantitate de carne congelată, de circa o tonă, indiferent că este de cal, de vită, expirată sau nu”, a declarat Gheorghe Vuşcan.

Colegiul Medicilor Veterinari Cluj a reacţionat imediat la declaraţiile prefectului de Cluj, Gheorghe Vuşcan prin vocea liberalului Adrian Oros, acesta cerându-i prefectului Vușcan „să se abţină în a mai face declaraţii publice”.

„Mă văd nevoit să îl invit pe domnul prefect Gheorghe Ioan Vuşcan să se abţină în a mai face declaraţii publice, în care pune sub semnul întrebării profesionalismul şi buna credinţă a medicilor veterinari din judeţul Cluj. În situaţia privind carnea abandonată în zona Tarniţa, serviciile veterinare din Cluj au acţionat prompt, transparent şi cu profesionalism, urmând procedurile legale, informând atât Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, cât şi Prefectura Cluj.

Dacă domnul prefect ştie că în judeţul Cluj funcţionează depozite ilegale de carne (după cum declară) îmi pun întrebarea de ce până acum nu a luat măsuri.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj monitorizează activitatea unităţilor înregistrate sau autorizate, nu a celor ilegale.

Serviciile sanitare veterinare din România funcţionează în coordonarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare si pentru Siguranţa Alimentelor, iar profesia de medic veterinar este reprezentată de Colegiul Medicilor Veterinari din România, de aceea orice acuze şi aluzii nefondate care aduc atingere imaginii profesiei medical veterinare, le considerăm total nepotrivite”,  a spus preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Cluj, Nechita Adrian Oros.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here