Patricieni „gucci” și kitsch sublim la Balul Operei clujene

0

mascaÎn fiecare an, organizatorii Balului Operei din Cluj-Napoca propun publicului un spectacol de excepție, cu pretenția unui eveniment de anvergură asemănător celui vienez, o partitură a mondenității care ar trebui să încununeze cultura clujeană, dar care eșuează an de an în zona kitsch-ului.

Se dorește a fi un evenimente destinat „patricienilor Clujului” dar la care sunt invitați, cu mic cu mare, cu purcel cu cățel, mai nefericiți, mai instăriți, mai imbuibați rău de tot, cine apucă lozul fermecat. La intrare câțiva reporteri locali se întreceau chiar  în inepții suculente gen „asistăm la cea mai importantă manifestare culturală și mondenă a începutului de an din România” .

Drăguț nu ? Cei drept Balul Operei de la Viena este nimic pe lângă șmechereala asta de la Cluj! Dar haideți să vedem cine a participat la minunatul eveniment:

Amfitrionii serii, jurnalistul universal, local și național, Rareş Bogdan şi actriţa Ramona Bădescu au întâmpinat, pe covorul roşu, cei mai  de seamă clujeni într-un decor exterior animat de lasere verzi, de incredibil bun gust !

Prea minunatul mitropolit ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, rectorul UBB, profesorul Ioan Aurel Pop, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan și mulți alții.

Toți erau incredibil de încântați că participă la un eveniment pe care Ramona Bădescu l-a descris halucinant, ca un bal plin de „atmosfera intelectuală, condimentat cu eleganţă, modernitate și cultură, chiar, în inima Transilvaniei”. Un kitsch sublim nu alta.

Printre prezențele decente la acest eveniment s-au remarcat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu și fostul edil al Clujului, Radu Moisin care au trecut eleganți printre „VIP-urile” enumerate mai sus, ce urmăreau în principal, să prindă pozele serii.

Firește că Excelenta sa, prezentatorul Rareș Bogdan, partener media a fost din nou asiguratorul de flori la eveniment, prin Floraria Kara, afacerea soției sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.