Rromii din Cluj vor mai multe statui ale lui Mihail Kogălniceanu

0

muzeul-kogalniceanu-statuiePrim-vicepreşedintele Partidei Rromilor Pro Europa Cluj, Aurel Pascu, a cerut, miercuri, autorităţilor din judeţele cu pondere mare de romi să construiască statui ale lui Mihail Kogălniceanu, unde membrii etniei să poată sărbători ziua eliberării din sclavie, 20 februarie 1856.

Prim-vicepreşedintele Partidei Rromilor Pro Europa Cluj, Aurel Pascu, susţine, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că romii nu au la nivel local locuri amenajate în care să sărbătorească evenimentul de acum 157 de ani.

„Solicităm autorităţilor locale din judeţele cu pondere mare de romi să construiască o statuie a lui Mihail Kogălniceanu, ca loc de sărbătorire a romilor, pentru eliberarea din sclavie, 20 februarie 1856. Facem această solicitare deoarece nu există niciun loc amenajat pentru sărbătorirea evenimentului. După 157 de ani, în România europeană mai există prejudecăţi asupra romilor, există discriminări, există rasism, discriminare din partea autorităţilor publice, din partea unor persoane majoritare, din partea unor agenţi economici sau politicieni, cum ar fi propunerile ca femeile rome să fie sterilizate. Când aceste fenomene negative nu vor mai exista, putem spune că trăim într-o Românie liberă şi europeană, fără prejudecăţi”, a arătat Pascu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.