Şova: „Reactoarele 3 şi 4 şi hidrocentrala de la Tarniţa-Lăpusteşti trebuie realizate împreună”

0

hidrocentrala de la Tarniţa-LăpusteştiReactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi hidrocentrala Tarniţa-Lăpusteşti sunt proiecte ce trebuie realizate împreună, în acelaşi timp, a declarat joi, la TVR, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova.

„Reactoarele 3 şi 4 şi Tarniţa sunt două proiecte ce trebuie realizate împreună, în acelaşi timp, pentru că centrala de la Tarniţa are o logică destul de redusă în absenţa reactoarelor, iar acestea, fără Tarniţa, ar funcţiona foarte greu. Acolo se produce un surplus de energie care e consumat în general noaptea, când vârful de consum este mai jos şi atunci se foloseşte energia de la 3 şi 4 pentru a împinge apa în lac la Tarniţa pentru ca, în timpul zilei, când este vârf de consum, să foloseşti energia hidro”, a explicat Şova.

Analiza economico-financiară realizată de consultanţi a evidenţiat faptul că, pe termen lung, proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă este profitabil şi competitiv pe piaţa de electricitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here