Obama solicită cercetări asupra cauzelor violenţei datorate armelor

0

tipuri_armeIeri, 16 ianuarie, preşedintele Obama a emis 23 de acţiuni executive legate de controlul armelor, incluzând dispoziţii de încurajare a cercetării asupra cauzelor violenţei cu arme şi prevenirii ei. De asemenea, a invitat sectorul privat să dezvolte inovaţii legat de siguranţa armelor.

O ordine solicită eliberarea “unui memorandum prezidenţial care să conducă Centrele pentru Controlul Bolilor pentru a cerceta cauzele şi modurile de prevenire a violenţei cu arme.” Agenţiilor ştiinţifice ce au primit fonduri federale li s-a interzis să îşi folosească fondurile primite pentru a “susţine sau promova controlul armelor”,  decizie despre care criticii susţin că a frânat, de fapt, cercetarea asupra cauzei violenţei datorate armelor. “Cercetarea din domeniul sănătăţii publice asupra violenţei datorate armelor nu trebuie să le susţină. ”, a clarificat planul Casei Albe.

În plus, Obama cere Congresului să ofere 10 milioande de dolari Centrului de Control al Bolilor pentru a realiza studii de cercetare asupra legăturii dintre jocurile video (video games), violenţă şi imaginile din Mass-Media.

Preşedintele îşi mai doreşte să încurajeze crearea de tehnologii noi care să combată violenţa cu arme şi a solicitat procurorului general să “emită un raport privind disponibilitatea şi utilizarea cât mai eficientă a noilor tehnologii privind folosirea în siguranţă a armelor şi provoacă sectorul privat să dezvolte tehnologii inovative”. Ca parte proprietară a unei campanii naţionale de responsabilizare, Casa Albă vrea să încurajeze îmbunătăţirea tehnologii care asigură folosirea şi depozitarea cât mai sigură a armelor. Planul direcţionează, de asemenea, şi Comisia de Siguranţă a Produselor de Consum, cerându-I să evalueze gradul actual de adecvare al standardelor de siguranţă asupra armelor.

“Nu beneficiem de pe urma ignoranţei”, a declarat Obama. “Nu beneficiem de pe urma necunoaşterii ştiinţei acestei violenţe epidemice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here