Interviu cu Marcel Hosu, solistul formației Alternativ Quartet

0

alternativ_quartet1.Cum a luat naştere formaţia Alternativ Quartet? Ce eveniment astronomic a reunit membrii acesteia şi ce i-a determinat să se unească pentru a crea muzică ?
Întâmplarea care ne-a unit, fie ea astronomică sau nu, a fost să studiem împreună la aceași școală. Unirea într-o trupă a survenit foarte natural și fără prea multe de povestit. Bazele proiectului au fost puse în 2008 chiar dacă cântam împreună deja din 2005, sub un alt nume și în abordarea unui alt stil muzical. Motivele pentru care am început să creem muzică nu erau clare în momentul unirii noastre, cum nu sunt nici acum de altfel. Nu am parcurs niciodată o analiză a evenimentelor, ci le-am lăsat să curgă.

2.Ce urmăriţi să transmiteţi prin muzica voastră? 
Dorim să trezim sentimente cât mai puternice în inimile ascultătorilor, să facem ca ei să simtă ceva cât mai personal și intim. Nu țintim neapărat spre ceva determinat, sensul este diferit pentru fiecare dintre noi și pentru fiecare ascultător, care rezonează independent la mesajul nostru. Încercăm să ne plasăm tot timpul în zona de limită a receptivității și a trăirii și să aducem pe cât posibil ceva nou în dezvoltarea emoțională a fiecarui ascultător. Rezultatul acestei încercări ne scapă tot timpul pentru că provoacă reacții diferite de la o persoană la alta.

3.Vrem să cunoaştem fiecare membru ! Cine sunteţi, ce pasiuni aveţi, ce vise aşteptaţi să împliniţi în această lume?
Cred ca Alternativ Quartet este un loc de înâlnire a patru peroane foarte diferite cu vise, idealuri și așteptări deseori divergente, fapt care oferă posibilitatea unei abordări originale a situațiilor muzicale în care ne plasăm. Nu cred că persoanele noastre individuale contează așa de mult în descrierea trupei pentru că toate se plasează cumva în exterior, iar trupa rămâne în centrul acestora fără să se suprapună cu ele.

4.Turneul din 2012 a fost primul vostru turneu? Care sunt impresiile pe care le-aţi obtinut călătorind în sânul atâtor oraşe şi cum aţi reuşit să vă conectaţi cu publicul ?
Primul turneu AQ a fost în anul 2010 împeună cu trupa Luna Amară, turneu de lansare a albumului Liniștea Astupă Goluri, primul material discografic al trupei. Ne bucurăm foarte tare că de atunci tot călătorim prin țară și avem experiente minunate în orașe în care altfel probabil nu am fi ajuns niciodată. Publicul din România este unul foarte interesant care nu încetează din a ne oferi surprize plăcute aproape pe oriunde călătorim. Există bineînteles și excepții, dar în mare parte publicul din România este unul excelent.

5.Ce planuri aveţi pentru 2013? Unde şi când vor fi următoarele concerte în care vă vom putea asculta?
Primul concert confirmat este pe data de 26 ianuarie, împreună cu prietenii noștrii de la Fluturi pe Asfalt, alte concerte vor fi anunțate pe parcurs. Planuri există, sperăm să se materializeze.

6.Ce alte gânduri doriţi să împărtăşiţi alături de noi?
Lăsăm muzica să vorbească în locul nostru, trebuie să existe ceva și dincolo de cuvinte. A trebuit prima data să tăcem pentru ca muzica să aibă sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here