Adevărul despre testosteron

0

barbat_face_flotariDacă performanţa sexuală nu mai este cum obişnuia să fie, probabil aveţi testosteronul scăzut?

FALS: Este normal să aveţi p performanţă scăzută şi mai puţine erecţii spontane pe măsură ce îmbătrâniţi. Dar un libido scăzut sau unul inexistent poate fi un semn că aveţi nivel scăzut de testosteron. Se estimează că între 2 milioane şi 6 milioane de bărbaţi au testosteron micşorat. Din cauză că simptomele unui asemenea caz sunt vagi şi din cauză că bărbaţii nu par să menţioneze doctorului simptomele, numărul actual al persoanelor cu testosteron scăzut poate fi chiar mai mare.

Un nivel scăzut de testosteron se întâlneşe în mod normal la bătrâneţe?

FALS: O scădere a testosteronului odată cu vârsta este ceva normal. Însă a avea un nivel scăzut de testosteron înseamnă a avea un nivel mai scăzut decât cel normal pentru vârsta dumneavoastră, ceea ce nu este o parte normală a bătrâneţii. Vă poate afecta calitatea vieţii şi a sănătăţii. Şi poate fi tratat.

Care sunt semnele care indică un nivel scăzut de testosteron?

Un nivel scăzut al acestui hormon poate afecta anumite trăsături masculine ale bărbaţilor. Sâni care dor sau sâni măriţi ar putea reprezenta un simptom al acestei situaţii. Alte semne include pierderea părului corporal, ceea ce înseamnă că trebuie să vă radeţi mai rar. De asemenea, testiculele pot fi mai mici atunci când testosteronul este micşorat şi poate fi dificil să obţineţi sau să menţineţi o erecţie.

Testosteronul scăzut poate duce la oase fragile?

ADEVĂRAT:  Testosteronul nu este numai corelat sexului. Ajută şi la întărirea oaselor, iar un nivel scăzut al acestui hormon poate determina fragilitate ale oaselor şi chiar osteoporoză. Testosteronul ajută şi să menţină muşchii puternici. Ajută la producerea celulelor roşii din sânge, stimulează starea de spirit şi gândirea. Un nivel scăzut de testosteron poate duce la anemie, depresie şi la probleme de concentre.

Cum poţi şti dacă testosteronul este mai mic decât în mod normal?

Mulţi bărbaţi care au nivel scăzut de testosteron nu prezintă simptome. Doar un test de sânge poate spune care este nivelul dumneavoastră de testosteron. Societatea de Endocrinologie consideră că 300 până la 1.200 nanograme pe decilitri este un nivel normal, iar mai puţin de 300 este un nivel scăzut. Doctorii se folosesc de testul de sânge şi de un număr de simptome pentru a stabili care este tratamentul necesar.

Un nivel scăzut de testosteron te poate face să cheleşti?

FALS: Începând cu pubertatea, din momentul în care băieţilor începe să le crească barbă şi păr pubian, testosteron afectează creşterea părului la bărbaţi. Dar nu afectează creşterea părului de pe fiecare zonă a corpului în acelaşi mod. Un nivel scăzut de testosteron vă poate face să pierdeţi părul corporal sau cel facial, dar nu cauzează chelie. Genetica are mai mult de zis la această problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.