Aproximativ 500.000 de refugiaţi palestinieni sunt afectaţi de războiul din Siria

0

Între 300.000 şi 500.000 de refugiaţi palestinieni din Siria au fost afectaţi de război şi au nevoie de ajutor umanitar, a anunţat luni Agenţia ONU de ajutor pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), care a estimat că suma necesară pentru operaţiunile sale din Siria se ridică la 53 de milioane de dolari, relatează AFP.

„Numărul refugiaţilor palestinieni afectaţi de războiul din Siria este în creştere”, a afirmat directorul UNRWA pentru Siria, Michael Kingsley-Nyinah, în cursul unei conferinţe de presă în Iordania. El a estimat totodată că toate părţile implicate în conflictul din Siria poartă responsabilitatea morţii civililor nevinovaţi.

La rândul său, comisarul general al UNRWA, Filippo Grandi, a declarat că „bugetul agenţiei care trebuie acoperit de donatori este de 600 de milioane dolari”. „Avem nevoie de încă 68 milioane dolari pentru a evita un deficit anul viitor”, a spus el.

Filippo Grandi a afirmat, totodată, că UNRWA are nevoie de mai mulţi donatori, în special în regiunea arabă, şi de răspuns la nevoile urgente din Siria şi Gaza.

„În Gaza avem nevoie rapid de 14 milioane de dolari în urma conflictului, iar pentru Siria avem nevoie de 53 de milioane de dolari pentru şase luni”, a precizat el.

Circa 80% dintre refugiaţii palestinieni din Siria se găsesc la Damasc.

UNRWA furnizează servicii pentru aproximativ cinci milioane de refugiaţi palestinieni în Iordania, Siria, Liban, Cisiordania şi Fâşia Gaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.