Meteorologii ANM anunță o iarnă cu temperaturi normale

0

Pe termen lung, meteorologii spun că vom avea parte de o iarnă normală.

„La nivelul lunii decembrie vom avea la scara întregii țări temperaturi de minus 6 până la 4 grade. Cele mai ridicate vor fi în zona de sud-est, iar cele mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, minus 4 – minus 6 grade. Putem avea și nopți geroase sau intervale cu viscol”, a explicat Elena Mateescu, director executiv ANM.

„Pentru ianuarie 2013, temperaturi în general normale pentru zona centrală și nordică a teritoriului. În schimb, pentru zona de est, temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit. Vorbind de temperaturile medii lunare, observăm minus 8, scade temperatura comparativ cu prima lună, în estul Transilvaniei și nordul Moldovei. Cele mai ridicate vor fi minus 2, zero, în zona litoralului”, a mai adăugat aceasta.

Pentru luna februarie, Mateescu a spus că temperaturile vor fi ceva mai mici decât în această perioadă a anului. „Așa cum arată datele la acest moment, temperaturile medii lunare sunt mai ridicate, se păstrează această tendință cu valori termice medii lunare ridicate în zona de sud est, sud și vest, iar în restul teritoriului valori normale”, a conchis aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.