Cluj-Napoca, noua Capitală Europeană a Tineretului în 2015

0

Municipiul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitală Europeană a Tineretului în 2015, datorită documentaţiei care susţine investirea în tineret pentru o dezvoltare urbană sustenabilă şi responsabilă.

Cluj-Napoca a prezentat SHARE, un program puternic, clar, solid, diversificat şi interesant, se arată pe site-ul youthforum.org.

„SHARE promovează împărţirea spaţiului, a culturii, a puterii, a muncii, a bucuriei, a viziunii şi a valorilor europene comune, prin intermediul subiectelor ca avocatură, mobilitate, dialog structurat şi informaţii pentru tineri. Cu ajutorul unei focalizări pe dimensiunea europeană şi cooperarea cu universităţile, societatea civilă şi partenerii locali, Cluj-Napoca se pregăteşte să ofere consultanţă permanentă în procesele legate de problemele tinerilor”, se arată în comunicatul youthforum.org.

Bugetul total al evenimentului va fi susținut de Primăria Cluj-Napoca, dar și din fonduri guvernamentale.

„Primăria va finanța toate acțiunile de până acum și cele care nu pot obține finanțare din mediul privat. Partea care nu va fi acoperită din sponsorizări va fi susținută din bugetul Primăriei Cluj-Napoca și de Consiliul Județean Cluj. Dacă nu aveam portofoliul de acțiuni și proiecte nu puteam ajunge nici măcar la înscriere. Împreună cu celelalte autorități, inclusiv guvernamentale, vom finanța aceste proiecte”, a comentat subiectul primarul Clujului, Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here