Castraveţi în saramură

0

Castraveţii muraţi merg foarte bine cu multe dintre feluri doi pe care le servim, însă prepararea lor a devenit aproape o artă, iar reţete diverse circulă pe toată suprafaţa ţării. Noi vă prezentăm o reţetă mai veche după Sanda Marin, care sperăm să vă fie de folos. 

Se aleg castraveţi tineri şi foarte proaspeţi. Se spală în apă rece şi se taie puţin din capete. Dacă sunt castraveţi mai groşi care trebuie să se mureze repede, se despică puţin în lungime cu un cuţit. Se pune apă la fiert cu sare, în proporţie de 50g de sare la 1l de apă. Dupa ce a dat câteva clocote, se dă la o parte să se limpezească.

Se aşază castraveţii în borcan, se pun printre ei căţei de usturoi, iar deasupra se acoperă cu crengi de mărar. Se toarnă saramura fierbinte şi se leagă cu hârtie pergament. Dacă borcanul este de sticlă, pentru a nu plesni, se înfăşoară într-o cârpă udă. Se pune la soare şi se lasă 2-3 zile. Între timp, se agită, mişcându-se dintr-o parte în alta zeama de câteva ori (2-3). După ce sunt bine muraţi, se pun la rece şi se consumă după nevoie.

Poftă bună !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here