Scandal la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV Cluj

0

Prodecanul Facultăţii de Horticultură, Adrian Zaharia, este acuzat de studenții USAMV Cluj-Napoca, membrii FAS, că face abuz de putere în sensul în care acesta ar fi atribuit ilegal taberele studențești din vara acestui an.

Sesizarea FAS a venit în urma acuzațiilor pe care Prodecanul Facultăţii de Horticultură, Adrian Zaharia le-a formulat împotriva lui  Bogdan Moldovan, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Studenţeşti din Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, de numeroase nereguli la căminul XV al instituţiei.

„Sesizarea înregistrată la registratura universităţii cuprinde următoarele aspecte: prodecanul Facultăţii de Horticultură, Şef.lucr.dr. Adrian ZAHARIA în calitate de preşedinte al comisiei de distribuire a lucrurilor în taberele studenţeşti 2012 pentru studenţii facultăţii de Horticultură, a aprobat ilegal locuri în taberele studenţeşti 2012, pentru 7 studenţi din facultatea de Horticultură care nu şi-au depus cerere conform  Art.13 din  ”Secţiunea I  – Norme privind repartizarea locurilor în taberele studenţeşţi pe perioada vacanţei de vară 2012, pentru studenţii înscrişi la cursurile de zi în instituţiile de învăţământ superior de stat”  şi care nici nu se aflau pe lista intitulată  ”Listă nominală cuprinzând studenţii admişi pentru obţinerea unui loc în programul ”TABERE STUD.ENŢEŞTI 2012”  – Facultatea de Horticultură”,  listă postată pe site-ul universităţii (www.usamvcluj.ro) la secţiunea Studenţi / Tabere. Studenţii care apar pe borderourile de distribuire a locurilor în taberele studenţeşti sunt următorii:  HITTER TIMEA – Horticultură II,  BALABUC IOANA – Horticultură II, POP MĂDĂLINA ANDREEA – Horticultură II, PRELUCAN LARISA – Horticultură II,  SÂRB PETRU – Horticultură II,  LEŞ MĂDĂLINA – Horticultură IV şi  MICLĂUŞ ANDREEA CASANDRA – Horticultură IV. Cei 7 studenţi   (6 fete + 1 băiat) au beneficiat de câte un loc la munte în seria I (16.07 – 21.07.2012) respectiv seria VI (15.08 – 20.08.2012) în staţiunea PREDEAL (PÂRÂUL RECE ) – Hotel Bucegi”, a precizat într-un comunicat Bogdan Moldovan, președintele FAS-USAMV Cluj-Napoca.

Zaharia povestește modul în care a avut loc întâlnirea cu studenţii facultăţii de Horticultură și modalitatea prin care s-au repartizat studenții în tabere: „O parte dintre studenţii care şi-au confirmat locul într-o serie anume şi au semnat borderoul seriei respective, după ce au fost contactaţi telefonic de către prodecanul facultăţii de Horticultură pentru ai anunţa că nu mai pot merge în tabără, în perioadă aleasă de ei, ulterior aceşti studenţi s-au regăsit pe alt borderou, în altă serie cu o semnătură pe care nu şi-o asumă. Lipsa semnăturii studenţilor de pe borderourile pentru MUNTE, conform Art. 27 din ”Secţiunea I – Norme privind repartizarea locurilor în taberele studenţeşţi pe perioada vacanţei de vară 2012, pentru studenţii înscrişi la cursurile de zi în instituţiile de învăţământ superior de stat”.

De altfel, Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti din USAMV Cluj-Napoca va depune astăzi, 17.10.2012 sesizarea şi către Senatul USAMV Cluj-Napoca, pentru analizarea faptelor şi anchetarea tuturor persoanelor din USAMV Cluj-Napoca care au fost implicate în procesul de distribuire a taberelor studenţeşti 2012”, a mai precizat Bogdan Moldovan.

Pe de altă parte anumiți studenți care nu sunt membri ai FAS-USAMV Cluj-Napoca au declarat că Bogdan Moldovan este bănuit că ar fi mai atent cu anumiți colegi.

„Bogdan Moldovan, președintele FAS-USAMV Cluj-Napoca și conducerea acestui sindicat sunt doar o gașcă de studenți ce își urmăresc interesul personal. Mereu au fost interesați doar de deztabilizarea relației dintre studenți și cadrele didactice” a declarat un student sub protecția anonimatului.

Presa Locala a intrat în posesia mailului trimis de Bogdan Moldovan în grupul FAS, „fas_usamv_cj” în care explica modalitatea de distribuire a caminelor în această vară:

Salutare tuturor,
         Dragi colegi,
     Avand in vedere ca din anul 2008 m-am ocupat de taberele studentesti pentru USAMV Cluj-Napoca si sunt extrem de scarbit de anumiti ”reprezentanti” care va comunica informatii eronate, vreau sa va transmit cateva informatii despre taberele studentesti din acest an:
  1. Conform repartizarii numarului de studenti beneficiari ai programului TABERE STUDENTESTI 2012, Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca ii sunt alocate un numar de 87 locuri in taberele studentesti pentru vacanta de vara 2012 (110 locuri au fost alocate anul trecut pentru taberele studentesti, studentilor din USAMV Cluj-Napoca).
    2. Din cele 87 de locuri repartizate pentru USAMV CJ un procent de 70% sunt locuri pentru litoralul romanesc si 30% locuri pentru munte (conform metodologiei de acordare a taberelor studentesti – Sectiunea I, Art. 2).
  3. TABERELE STUDENTESTI SUNT GRATUITE!!!
     Serviciile de masa si cazare sunt gratuite, ele fiind platite de catre ANST sub urmatoarea forma: 60 lei/zi/ student beneficiar pentru cazare si 40 lei/zi/ student pentru masa. Asadar, pentru fiecare student beneficiar, ANST-ul plateste 100 de ron pe zi operatorilor economici.
      In ceea ce priveste transportul, fiecare student isi plateste (reducere cu cupoane CFR – pentru cei care vor merge cu trenul).
    4. Categoriile de studenti beneficiari ai taberelor studentesti sunt:
   a). cazuri sociale – studentii orfani de ambii parinti, cei proveniti din casele de copii sau plasament familial si cei care beneficiaza de burse sociale, reprezentand 15% din locurile repartizate universitatii;
   b). studentii cu rezultate deosebite obtinute la invatatura in anul precedent de scolarizare (anul universitar 2010 – 2011), in pondere de minim 80 %, cei care au avut activitati in cadru organizat, al universitatilor, la diverse manifestari culturale, artistice, stintifice si sportive, in pondere de maxim 20 %;
   c). studentii care activeaza in cadrul Caselor de Cultura ale Studentilor care s-au evidentiat prin activitati cultural-artistice desfasurate, care vor fi selectati de catre Casele de Cultura ale Studentilor, pe baza criteriilor specifice stabilite de acestea, publicate pe site-ul propriu pana la inceputul primei serii de tabara;
   d). studentii implicati in actiuni de voluntariat, activitati si proiecte studentesti, manifestari culturale, stiintifice si sportive realizate in cadrul asociatiilor si federatiilor studentesti.
     5. Pentru taberele studentesti din vara anului 2012 – ANST-ul a alocat 6480 de locuri de tabara distribuite astfel: 5800 locuri aferente studentilor, 200  locuri aferente CCS-urilor si 480 de locuri aferente federatiilor studentesti.
     6. Pentru studentii din anii II, III, IV, V, VI si master II se va lua in calcul media anului universitar 2010 – 2011.
     7. Pentru studentii din anul I – licenta si anul I – master se va lua in calcul media de pe semestrul I – an universitar 2011 – 2012.
     8. Din cele 87 de locuri repartizate universitatii – 13 locuri trebuie sa fie alocate pentru cazurile sociale (corform sectiunea I – Art. 5), distribuite pe fiecare facultate.
     9. V-am atasat in mail urmatoarele documente:
      (1) Anexa 1 – Repartizarea numarului de studenti beneficiari ai programului ”Tabere Studentesti” anul 2012  – semnata de doamna Emilia Carmen Tocala – Presedinte ANST, de unde se poate vedea numarul de locuri pentru fiecare universitate.
      (2) Modelul de cerere pentru obtinerea unui loc in taberele studentesti 2012.
      (3) Medotologia de acordare a taberelor studentesti 2012 – sectiunea I si sectiunea II.
  
   P.S: Pentru orice nelamuriri sau intrebari, va stau la dispozitie ca sa nu mai primiti informatii eronate!!!
         O seara frumoasa!!!
Bogdan MOLDOVAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here