Parcul Central “Simion Barnutiu” din Cluj-Napoca

0

Cu alei pietruite, banci umbrite si un lac linistit, Parcul Central “Simion Barnutiu” este preferatul locuitorilor orasului Cluj-Napoca. Parcul Central “Simion Barnutiu” are o lungime de aproximativ 900 m si este un loc ideal pentru recreere si promenade.

Parcul gazduieste statui si monumente frumos sculptate, printre care se numara statuile lui Liviu Rebreanu si George Cosbuc. Pentru iubitorii de miscare, in parc puteti gasi un teren de baschet dotat cu nocturna si alte aparate pentru fitness cu acces gratuit.

In centrul parcului se afla Lacul Chios, unde vara se pot face plimbari cu barca si iarna, atunci cand ingheata, este ideal pentru patinaj. Pe marginea lacului se alfa restaurantul Chios. Copiii se pot juca in parcul special amenajat cu leagane, topogane si alte jucarii.

De asemenea, parcul dispune si de o fantana arteziana inconjurata de banci si cai de acees. Langa aceasta exista o ciuperca unde vara se tin concerte de muzica simfonica si in weekendurile insorite se oficiaza cununii civile.

Parcul Central “Simion Barnutiu” are o vechime de 180 de ani si este situat pe marginea lacului Somesul Mic. Initial, parcul a purtat numele de Parcul Poporului si a fost deschis publicului la inceputul anilor ’30.

Locatie:
Parcul Central “Simion Barnutiu” se afla in zona centrala a orasului Cluj-Napoca intre strazile Independentei si strada Cardinal Iuliu Hossu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.