Lufthansa va anula mâine două treimi din zboruri

0

Compania aeriană germană Lufthansa va anula două treimi din cele 1.800 de zboruri programate pentru vineri, după ce însoţitorii de bord au anunţat o grevă de 24 de ore, transmite agenţia EFE.

Conflictul de muncă dintre conducerea companiei şi sindicatul însoţitorilor de bord rămâne în continuare nesoluţionat, niciuna dintre părţi nefiind dispusă să facă concesii, în ciuda grevelor parţiale care au condus la anularea a 500 de zboruri în cursul zilelor de vineri şi marţi pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen şi Berlin.

Negocierile cu conducerea companiei au început în urmă cu mai mult de un an. Sindicatul solicită îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru personalul de cabină, în special o creştere cu 5% a salariului, aplicată retroactiv începând cu data de 1 ianuarie 2012, după ce timp de trei ani aceste salarii au stagnat. De asemenea, respinge folosirea de personal de cabină angajat pe durată determinată, sistem la care Lufthansa a început să recurgă din luna iunie.

Sindicatul a anunţat că ar putea anula greva de vineri numai dacă conducerea companiei va accepta fără condiţii prealabile intervenţia unui mediator independent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here