Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic

0

Agenţia Spaţială Română (ROSA), coordonatorul naţional al activităţilor din domeniul spaţial, îi invită pe toţi iubitorii spaţiului să contribuie la desfăşurarea ediţiei din acest an a Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic, în perioada 4-10 octombrie.

Ediţia din anul acesta a Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic are ca temă „50 de ani de zbor spaţial cu echipaj uman”, fiind dedicată în primul rând profesorilor, elevilor şi studenţilor, aceasta fiind deschisă, însă, tuturor participanţilor.

ROSA invită toate instituţiile publice, firmele, muzeele, organizaţiile non-profit, cadrele didactice şi chiar persoane fizice să se implice în organizarea de evenimente care sărbătoresc spaţiul.

Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic este o sărbătoare internaţională a ştiinţei şi tehnologiei şi a contribuţiilor acestora la îmbunătăţirea condiţiei umane. Adunarea Generala a ONU a declarat, în anul 1999, ca evenimentul să aibă loc în fiecare an între 4-10 octombrie, sărbătorind astfel lansarea, pe 4 Octombrie 1957, a primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1, care a deschis calea explorării spaţiului cosmic şi semnarea, la 10 Octombrie 1967, a Tratatului asupra principiilor care guvernează activităţile statelor în explorarea paşnică a spaţiului cosmic, inclusiv a Lunii şi a celorlalte corpuri cereşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here