Războiul plângerilor penale

0

Premierul Victor Ponta a declarat că va depune plângeri împotriva liderilor PDL care au împiedicat prin orice mijloc a cetăţenilor României de a participa la referendum.

„Le facem plângeri penale pentru că au împiedicat – spune în Legea 3/2000 că este o infracţiune împiedicarea prin orice mijloc a cetăţenilor României de a participa la referendum. Dacă mă întrebaţi, ca o părere personală, cred că primul care a comis această infracţiune este preşedintele suspendat, domnul Traian Băsescu” a anunțat premierul Ponta.

Ponta a comentat și faptul că PDL a ameninţat oarecum că face plângere penală imediat ce veţi trimite cifrele către CCR: „Asta e! Vom fi o naţiune numai de plângeri penale, dar e o mică diferenţă, că în timp ce domnul Boureanu nu prea se pricepe la lucrurile astea, noi chiar ne pricepem! E o mare diferenţă aici de capacitate profesională, ca să folosesc un termen pe care sper să nu îl considere jignitor. În general, e bine când vorbeşti despre ceva să citeşti un pic înainte. M-a deranjat că, de exemplu, un jurist, domnul Diaconescu, ori nu înţelege, ori vrea să vă păcălească pe dumneavoastră: vorbea de scoaterea de pe listele electorale permanente a cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate. Îl informez pe domnul Diaconescu că în 2009 – e adevărat, era pesedist cu noi şi probabil nu îşi aminteşte – Guvernul Boc al domnului de la PDL cu care e coleg acum a dat ordonanţele 95 şi 103 prin care a scos de pe listele electorale permanente cetăţenii români cu domiciliul în străinătate. Deci acum domnul Diaconescu, dacă vrea ceva, poate să îl dea pe domnul Boc în judecată” a declarat Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here