Modernizarea drumului între satele Bălceşti şi Dealu Botii

0

Primarul comunei Beliş, Viorel Crainic explică într-un interviu pentru publicația clujeană, Făclia situația drumului între satele Bălceşti şi Dealu Botii.

Lucrările de modernizare se desfăşoară în cadrul unui proiect care se derulează în colaborare cu Primăria Mărgău.

„Lucrările de modernizare se desfăşoară în cadrul unui proiect care se derulează în colaborare cu Primăria Mărgău, în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Măgura”, cu finanţare din fonduri europene sută la sută, nerambursabile, pe Măsura 322 – Dezvoltarea infrastructurii în spaţiul rural.

Este vorba de modernizarea drumului comunal DC 121, care face legătura între satele Beliş – Bălceşti – Dealu Botii – Răchiţele. De asemeni, în proiect este cuprinsă înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în satul Răchiţele, construirea şi dotarea unui centru social de zi pentru copii în satul Răchiţele şi modernizarea şi dotarea Căminului Cultural, pentru promovarea specificului cultural, în comuna Mărgău.

Pentru aceste obiective noi am primit o finanţare de 6.200.000 euro, din care 4 milioane şi jumătate sînt pentru drum. Circa 70% din acest drum este din pămînt. Drumul va fi reabilitat, modernizat, asfaltat” a declarat Crainic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here