UDMR, PCM şi PPMT unite în cazul UMF Tîrgu-Mureş

0

Avocatul Asociaţiei Maghiare pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMOMFR), Kincses Elod, a anunţat ieri că UDMR a formulat cerere de intervenţie în interes propriu în dosarul în care AMOMFR contestă legalitatea Cartei care în opinia lor nu respectă articolul 135 din Legea Educaţie.

Astfel, UDMR se alătură în sfârşit  PPMT şi PCM care prin liderii lor Laszlo Tokes, Toro T. Tibor şi Szasz Jeno au depus deja cereri de intervenţie încă de acum câteva luni, instanţa urmând să se pronunţa asupra admiterii sau respingerii lor pe 18 iunie.

Kincses a precizat că avocata Karacsony Erdely Etel, care este şi candidată pe listele UDMR pentru un loc în consiliul judeţean, i-a comunicat intenţia UDMR-ului: „În data de 18  iunie are loc următorul termen şi aşa sunt informat că va interveni pe lângă Asociaţia noastră şi UDMR-ul şi poate că vor fi şi alte intervenţii (…) Am pus la dispoziţia acesteia toată documentaţia”, a declarat Kincses.

AMPMFR cere în acest proces încă din toamna anului trecut instanţelor de judecată anularea Cartei UMF Tîrgu-Mureş deoarece aceasta nu ar respecta Legea Educaţiei. Totodată, Asociaţia a cerut instanţei ca, în cazul în care ar primi câştig de cauză şi conducerea UMF nu ar trece de îndată la modificarea Cartei universitare, în temeiul  dispoziţiilor art. 24 din L. nr. 554/2004, rectorul UMF să fie amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here