La Huedin, un director PD-L se răzbună pe copiii cu nevoi speciale

0

Conform unor surse din interiorul Centrului de Plasament Nr. 8 Speranţa din Huedin, şeful instituţiei, Ioan Tişe, tratează în mod necorespunzător copii centrului şi aşa nefericiţi de soartă.

„Cuprinşi de disperare directorii PDL-işti încep să se razbune pe copiii cu nevoi speciale. Directorul Centrului de Plasament Nr. 8 Speranta Huedin a obligat miercuri bucătăresele de la centru să nu serveasca felul trei unui nr. de 3 elevi pe motiv că aceştia nu au fost suficient de cuminţi la masă, încălcând în acest mod grav legea care le aloca zilnic acestor copii o sumă de bani pentru masă. Menţionez că în centru sunt internaţi şi copii cu handicap sever şi asociat!” a declarat sub protecţia anonimatului, un angajat al instituţiei clujene.

Înfiinţată în anul 1969, Şcoala Specială Huedin face parte din reţeaua de învăţământ special, este subordonată Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Consiliului Judeţean Cluj, este profilată pe educaţia şi recuperarea copiilor cu C.E.S. Între anii 1969-2000 instituţia a purtat denumirea de Casa de Copii cu Şcoala Ajutătoare Huedin.

În anul 2000 instituţia a fost separata de Casa de copii si funcţionează de atunci sub denumirea de Şcoala Speciala Huedin
Şcoala a debutat cu 200 elevi.

Începând cu anul 2001, ca urmare a noii politici educaţionale, privind integrarea copiilor cu CES în şcoala de masă, numărul elevilor s-a redus an de an în mod semnificativ, astfel încât, la ora actuală, şcoala este frecventată de un număr de 119 elevi din care: 71 de elevi, cuprinşi în 7 clase, şi 48 de elevi care beneficiază de actul educativ oferit de cadrele de sprijin .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here