Bota: “Cum se repara un drum in 5 ore ieftin, durabil, eficient si rapid”

1

Senatorul de Maramures, Sorin Bota a prezentat joi in Seini o tehnologie noua pentru reparea si intretinerea drumurilor. Tehnologia poarta denumirea de „reciclare la rece” a drumurilor de piatra sau a drumurilor cu imbracaminte asfaltica.

Am dorit sa prezentam aceasta tehnologie pentru ca ea exista de foarte multi ani, fiind dezvoltata pentru prima data in Germania si Italia. Exista companii in Romania care detin utilajele necesare, insa, din pacate, solutia de proiectare pentru drumuri nu este dorita de catre proiectanti deoarece are un cost mai mic ca proiect si, implicit, acestia nu sunt multumiti cu suma ce le rezulta in urma proiectarii. Este un cerc vicios intre a folosi tehnologii moderne sau a folosi solutiile clasice, care sunt cu cel putin 30 – 40% mai costisitoare decat aceasta tehnologie a reciclarii. Aceasta solutie este viabila atat pentru drumurile locale, comunale si judetene, dar si pentru drumurile nationale si autostrazi. Practic, in Germania, viteza de constructie a autostrazilor  este, in medie, de 400 Km/an si se datoreaza acestei tehnologii. Daca se foloseste acolo nu vad de ce nu am folosi-o si aici!

 Am invitat primari din tot judetul Maramures sa vina in zilele acestea sa vada lucrarea executata si astfel, sa stie ce solicita cand doresc sa faca un proiect cu bani putini si intr-un termen extrem de scurt.

PSD ofera solutii concrete pentru drumuri locale, strazi, drumuri judetene si nationale, prin reciclarea celor existente” , a declarat senatorul Sorin Bota.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.