Vocea groasă este un magnet pentru femei

0

Este oficial: femeile sunt atrase de vocile joase de bărbaţi, precum cea de bas profund a actorului James Earl Jones. Şi sunt mai predispose să ȋşi amintească mai mult ce le-au spus deţinătorii acestor voci.

Este probabil că femeile folosesc această informaţie ȋn selectarea partenerilor, declară Kevin Allan, un psiholog cognitiv de la Universitatea Aberden din Scoţia. Ȋmpreună cu colegii săi a arătat femeilor imaginea unui obiect ȋn timp ce ascultau vocea subţire sau groasă a unui bărbat sau a unei femei, care ȋnsă era modificată de calculator. Apoi au repetat experimentul cu voci reale de femei şi bărbaţi. Ȋn ambele cazuri femeile au exprimat o preferinţă clară pentru vocile joase masculine şi au avut memoria cea mai bună a imaginilor a căror nume au fost spuse cu voci groase.

Alegerea partenerului implică nişte costuri mari pentru femei: sarcina, naşterea şi, adesea, responsabilitatea de a fi principal ȋngrijitoare a copiilor. Din acest motiv este ȋn interesul ei să selecteze un bărbat potrivit, sănătos. Şi se pare că o voce baritonală ar putea fi un semn de virilitate.

Cercetătorii plănuiesc să studieze cum sunt afectate preferinţele femeilor de ciclul menstrual şi de locaţia geografică ȋn care ȋntâlneşte bărbatul. Dr. Allan a atras atenţia bărbaţilor să nu se aştepte să atragă femeile coborându-şi vocea sau, cel puţin, să fie atenţi la ceea ce ȋşi doresc. “Dacă vrei să mimezi o voce groasă va trebui să te pregăteşti să fii judecat de detaliile pe care şi le va aminti femeia. Ar putea exista efecte neplăcute, căci nu este un joc la care bărbaţii se descurcă foarte bine.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.